Na Slovan čekalo bouřlivé prostředí, domácí tým nechtěl na závěr pokazit tradiční slavnost – Valašské záření, kvůli kterému prohazoval s Ústím pořadatelství. Hned z první střely na branku dali domácí gól, byť ještě dokázal reagovat Volf, do první sirény si Vsetín vzal vedení zpět.

„První třetinu jsme hráli dobře, sice jsme prohráli 1:2, ale dařilo se plnit to, co jsme si v kabině řekli. Je jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit žádnou další branku. Ve druhé třetině jsme nechali hosty odskočit na tři góly a oni už si to poté pohlídali. Udělali jsme mnoho chyb, hosté je dokázali potrestat, a to rozhodlo zápas,“ štvalo Tomáše Mareše, asistenta trenéra Ústí.

Druhá třetina patřila domácím, Vsetín nejprve zatlačil Slovan při dvojnásobné přesilovce, následně trefil břevno, v rozmezí tří minut pak odskočil do tříbrankového trháku. Chyby, o nichž mluvil Mareš, vyplynuly nejvíc najevo ve 47. minutě, kdy se Slovanu naskytla příležitost přesilové hry za příliš mnoho domácích hráčů na ledě, jenže Vsetínští v oslabení ujeli do brejku a na Dundáčka už zívala pouze prázdná branka – 5:1.

Ač za Slovan ještě dokázal snížit Melka, víc už Ústečtí nestihli, a to ani přesto, že exústecký Holomek fauloval Vrdlovce, jenž však nabízené trestné střílení neproměnil. „Po snížení na 2:5 jsme mohli zápas zdramatizovat, bohužel se nepodařilo proměnit nájezd. Ve Vsetíně je bouřlivé postředí, špatně se zde soupeřům hraje. Určitě nebudeme poslední, kdo tady prohrál,“ uzavřel hodnocení zápasu Mareš.

Slovan tak na první body do tabulky stále čeká, ve středu ho čeká další venkovní utkání, tentokrát v Třebíči.

VSETÍN - ÚSTÍ NAD LABEM 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Podešva (Slováček), 18. Pokorny (Holomek), 27. Markovič (Kucharczyk, Březina), 30. Březina (Frolo, Markovič), 47. Dundáček (Slováček) – 5. L. Volf (M. Vágner, Markulinec), 49. Melka (Macek, Bernad).

Rozhodčí: Fiala, Koziol – Adamec, Poruba. Diváci: 3042.

Vsetín: Horčička (Šurý) – Frolo (A), Ostrčil, Teper, Holomek, Janáček, Dundáček – Markovič, Kucharczyk (A), Březina – Slováček, Podešva (C), Vávra – Kajaba, Šilhavý, Vrána – Hořanský, Pokorny, Karafiát.

Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, Husák, Vl. Brož, M. Vágner (C), Hes, M. Zdvořáček, Vaněk – Macek, Roubík (A), Melka – D. Merta, Vrdlovec (A), L. Volf – Gengel, Severa, P. Kousal – Mical, Markulinec.