V posledních týdnech se v hokejovém zákulisí na severu Čech šuškalo, že žlutomodrý celek by mohl získat nové finanční prostředky, s nimiž by se mohl pomalu vrátit do důstojné prvoligové role. Už odpoledne se mohli fanoušci ústeckého hokeje zachmuřit poprvé. To totiž zveřejnila karlovarská Energie zprávu, že se jí na rok upsal Tomáš Vildumetz, letos nejlepší hráč Slovanu. V podvečer přišla špatná zpráva číslo dvě, o dost horší. Sám ústecký klub totiž přiznal, že jednání s tajemným sponzorem, jehož jméno všichni v klubu úzkostlivě tajili, nedopadla.

Slovan tak nyní stojí na rozcestí. K poslednímu dubnu by měl odstoupit ekonomický jednatel klubu Jiří Zdvořáček, jenž již klub řídí v demisi. Ten sice již krátce po své rezignaci, v únoru letošního roku, řekl, že pokud se nepodaří nalézt jeho nástupce, ve funkci by setrval, nicméně na úkor ambicí. A právě tento scénář nyní nabírá reálné obrysy. Slovan má rozpočet pouhých 14 milionů, s nimiž se poslední tři roky potácí u dna tabulky. Ve hře je tedy i varianta, že klub prodá prvoligovou licenci, ačkoliv Zdvořáček již dříve avizoval, že takové zprávy jsou zatím předčasné. 

Do Chance ligy se musí kluby přihlásit do začátku června, zdá se tedy, že ústečtí fanoušci budou nyní dva měsíce v nejistotě, v jaké soutěži se jejich klub nakonec objeví. Zdvořáček po celý den nezvedal telefon, odpoledne klub na svém webu i sociálních sítích zveřejnil, že vyjádření svého jednatele zveřejní v průběhu dne.

PŘIŠLI I O VILDUMETZE

Šikovný mladý útočník Tomáš Vildumetz, kterého zvolili fanoušci ústeckého Slovanu hráčem sezóny, na severu Čech končí. Pokračovat bude v Karlových Varech, kterým se upsal minimálně na rok.

Vildumetz letos ve žlutomodrém dresu zářil a ve 44 zápasech si stihl připsat 41 kanadských bodů (12+29). Také proto si jedenadvacetiletého forwarda na konci ledna povolala zpět do svého kádru na výpomoc karlovarská Energie, jejímž je odchovancem, ač trávil poslední sezóny ve Švédsku či na Kladně. Talentovaný mladík odehrál všech zbylých 14 utkání, ve kterých si připsal gól a dvě nahrávky.