Hokejisté Ústí skolili v rámci 41. kola WSM Ligy Třebíč 3:1, jenže ztrátu na své konkurenty v boji o play-off nestáhli. Bodovali totiž všichni, na osmý Vsetín tak Slovan stále ztrácí devět bodů.

Ústečtí začali skvěle, už v páté minutě je poslal do vedení Kružík, který vrátil do sítě Zdvořáčkovo dělovku, jíž vyrazil brankář pouze před sebe. V závěru úvodního dějství se prosadil také Gengel, který tečoval Brožovo nahození, ještě lépe bylo Ústeckým v polovině utkání, kdy byl hostující brankář opět bez šance proti teči Najmana.

Třebíč ale v poslední minutě prostřední části zužitkovala početní výhodu, ve třetí periodě byla mírně lepším mužstvem, domácí však držel výborný Volke. I díky bojovnosti nakonec Slovan tak, i navzdory dalším problémům se sestavou, slavil cennou výhru, která mu však k posunu v tabulce nepomůže.

„Jsem maximálně spokojený,“ zářil po utkání trenér Ústí Tomáš Mareš. „Onemocněli nám dva beci, takže jsme sestavu opět lepili, jak se dalo. Kluci to dneska vyhráli opět svou bojovností, čehož si my, trenéři, vážíme. Doufáme, že nám to vydrží co nejdéle. Budeme bojovat do konce a když budeme hrát takový hokej, snad budou spokojení lidé a i když se do play-off nedostaneme, budeme vědět, že jsme pro to udělali všechno,“ doplnil hodnocení.

Hokej, WSM Liga, 41.kolo:
Slovan Ústí nad Labem – Třebíč 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Kružík (M. Zdvořáček, Merta), 19. Gengel (Vl. Brož), 31. Najman (T. Jandus) – 40. P. Kratochvíl (Dolníček, R. Erat).
Rozhodčí: Martin Grech, Tomáš Luczków – Richard Coubal, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 683. Střely: 28:36.
Slovan Ústí nad Labem: Volke – M. Zdvořáček, Weinhold, Vaněk, Bernad, Vl. Brož, Kurka – L. Volf, Gengel, Navarra – Macek, T. Jandus, M. Chalupa – Melka, Davídek, Najman – Severa, D. Merta, Kružík.