Od začátku byl k vidění ofenzivní hokej se šancemi na obou stranách, brankáři obou celků ale předváděli famózní výkony. Na domácího Škarku v úvodní části nevyzráli Pohl s Klozem, na druhé straně se blýskl Soukup, který si poradil se šancemi Grígera, Diviše i Semana a tak se šlo do kabin za bezbrankového sta­vu.

Hosté šli do vedení

Prvního gólu se diváci nedočkali ani na začátku druhého dějství, ústecký Křivohlávek nejprve v nadějné pozici těsně minul a poté si Škarka poradil i s pokusem Daleckého. Aktivní Severočeši se ale přece jen dočkali, tři vteřiny po polovině střetnutí se z dorážky prosadil Kuchler a poslal Slovan do nečekaného vedení.

To ale Ústečanům dlouho nevydrželo. Už o dvě minuty později napřáhl na levém kruhu Flek a tvrdou ranou nachytal gólmana Soukupa. Severočeši si poté mohli vzít své vedení zpět, kanonýr Roubík našel Kloze, ale ten puk do brány nedošťoural…

Slepené branky

Definitivní rozuzlení dramatické bitvy přišlo ve třetí dvacetiminutovce. Domácí se už po šesti minutách dostali do vedení zásluhou Důrase a vzápětí hosté zbytečně faulovali a nabídli tak Jihlavě přesilovou hru. Hráči Vysočiny početní výhodou nepohrdli a v čase 47:17 přidali ranou Diviše třetí a rozhodující branku.

Hosté se sice v závěru snažili utkání zdramatizovat, to už se jim ale nepovedlo. Naopak, domácí Zadražil přidal v poslední minutě čtvrtý gól.

Jihlava – Ústí 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 33. Flek (Grebenyuk), 46. Důras (Jergl), 48. Diviš (Parýzek, Seman), 60. Zadražil (Seman, Gríger) – 31. Kuchler (Smetana, Melka). Rozhodčí: Bejček – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1389.

Jihlava: Škarek – Šafář, Štebih, Parýzek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Melenovský, Březina – Anděl, Flek, Malec. Trenér: Vlk.

Slovan Ústí: Soukup – Pohl, Holomek, Brož, Vágner, Látal, Smetana, Skočovský, Bernad – Tenkrát, Roubík, Kloz – Rys, Andres, Křivohlávek – Dalecký, Melka, Kuchler – Macek, Kopta, Navarra. Trenér: Mach.