Domácí Draci položili základ k úspěchu hned v úvodu, kdy si vypracovali dvoubrankový náskok. Ústečtí pak sice po celý zápas dotahovali, ovšem srovnat se jim za celých 60 minut nepodařilo ani jednou. Závěr zápasu poznamenalo několik šarvátek, ani ty už ale na konečném vítězství moravského celku nic nezměnily.

Nutno ovšem uznat, že Šumperk byl po většinu zápasu v elektrizující atmosféře lepší a vedení v sérii se ujal zaslouženě. Další zápas je na programu už zítra, ve čtvrtek se oba celky poměří opět v Ústí nad Labem. Vítěz dostane šanci hájit svou prvoligovou příslušnost v baráži proti vítězi 2. ligy, poraženého čeká pád o patro níž přímo.

"Začátek utkání nám nevyšel, Šumperk na nás nastoupil. My jsme udělali několik individuálních chyb a hlavně faulů, protože v prvních deseti minutách jsme hráli stále v oslabení, dokonce i ve třech. Nicméně Šumperk měl lepší start, pak se to ale utkání vyrovnalo," hodnotil duel jeden z koučů Slovanu Jan Čaloun.

"Šumperk nám pokaždé odskočil na dva góly a když se nám podařilo zase snížit na rozdíl jedné branky, tak znovu přišel nějaký zbytečný faul a Šumperk proměnil další přesilovku. Tímto jsme vlastně soupeře neustále pouštěli do zápasu. V závěru jsme si pak dokázali vytvořit tlak, ale bohužel se nám už nepodařilo vyrovnat,“ dodal.

Hokej, Chance liga, play-down, 3. zápas:
Draci Šumperk - Slovan Ústí nad Labem 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Kohút (Hrachovský, Vachutka), 13. D. Kindl (Vachutka), 38. D. Kindl (Pěnčík), 53. Vildumetz (D. Kindl) – 17. O. Bláha, 47. T. Urban (Š. Bláha, O. Bláha), 54. Š. Bláha.
Rozhodčí: Jan Hucl, Luděk Pilný - Ondřej Bohuněk, Stanislav Hnát. Vyloučení: 7:12. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 652. Střely na branku: 31:28. Stav série: 2:1.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Jasečko, J. Drtina, Vladimír Brož, Kottek, Trefný, E. Mareš, Záruba – Trávníček (C), Vrdlovec, D. Tůma – T. Urban, O. Bláha, Š. Bláha – Bernat, T. Čermák, Jouza – Milfait, Severa.