Na branky se v Ústí nečekalo dlouho, již ve 3. minutě dostal domácí tým do vedení Tůma, ale už o minutu později srovnal stav Endál. V 7. minutě překonal strážce domácí svatyně Koutského Ondráček, ale rozhodčí branku neuznal pro postavení Rytnauera v brankovišti a když pak překonal Koutského Slavík, postavila se střele do cesty pro změnu tyč. Druhé dějství začalo šancí Handlovského, opět však čaroval gólman Dolejš. V polovině utkání trefil Boháč tyč a pak udeřilo na druhé straně, když se trefil Endál. Lvům se pak zadařilo v přesilovkách a do konce třetiny dokázali stav otočit. V obou případech byl vyloučen Štěpánek a skórovali Ludvík s Čermákem.

Ve třetí třetině měli domácí šance, ale Laš, Boháč a Tůma je nedokázali využít a tak hattrickem srovnal skóre Endál. Dlouho se však Rebelové ze srovnaného stavu netěšili, když přesně zamířil podruhé v utkání Tůma. V závěru podržel domácí celek Koutský při vyloučeních Čermáka a Brože a skóre uzavřel střelou při power play Rebelů Boháč.

V dalším kole čekají na Lvy dvě derby. V sobotu hrají v Mostě a v neděli hostí od 16 hodin Litoměřice.

Ústečtí Lvi – Havlíčkův Brod 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Tůma (Sýkora, Brož), 33. Ludvík (Roubík, Poživil), 36. Čermák (Tůma, Sklenička), 51. Tůma (Brož), 60. Boháč (Laš) – 4. Endál (J. Pavlík), 31. Endál (Polodna), 49. Endál (Polodna). Rozhodčí: Mertl, Pešina – Flegl, Zíka. Vyloučení: 8:8, navíc Morava a Knotek (HB) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 2039.

Ústečtí Lvi: Koutský – L. Poživil, Sklenička, P. Hořava, Holomek, Vl. Brož, Špelda, F. Pavlík, Vobořil – R. Kovář, Roubík, Ludvík – Matai, Rod, Handlovský – D. Tůma, T. Sýkora, M. Čermák – P. Přeučil, Daniel Boháč, Laš.

Havlíčkův Brod: Dolejš – Morava, R. Novotný, J. Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, A. Jelínek, Blažek – Rytnauer, R. Vondráček, Ondráček – Endál, Třetina, P. Polodna – V. Meidl, Knotek, Musil – Knesl, P. Štěpánek, Stehlík.