„Čeká nás velmi těžký zápas se soupeřem, který je jen o jednu příčku v tabulce pod námi. Bude se tak hrát o šest bodů," uvědomuje si před utkáním asistent trenéra Ústeckých Lvů Jiří Mička.

Hokejisté Slovanu by měli do zápasu nastoupit v téměř kompletní sestavě. „Ta by měla být stejná jako proti Jihlavě, nejistý je jen start Skleničky, který má problémy s palcem u nohy," vypráví kormidelník Lvů Mička.

Soupeř Ústí, celek Třebíče, zvítězil v posledním kole na domácím ledě nad Hradcem Králové 3:2 po samostatných nájezdech. „Třebíč hraje doma velmi dobře. Má houževnatý tým, který dobře bruslí, dohrává osobní souboje a tlačí se do brankoviště. My ale chceme zvítězit za tři body," má jasno Mička.

A jaká taktika podle jeho slov povede k úspěchu na Vysočině? „Určitě musíme dobře bránit střední pásmo a soustředit se hlavně na brejkové situace a přesilovky," prozrazuje kouč plány Slovanu.

V jeho kádru se v příštím měsíci neobjeví obránce Vobořil, kterého klub uvolnil na hostování do Hradce Králové. „Měli jsme devět beků a u nás by nedostával moc času na ledě. Potřebujeme, aby pravidelně hrál, tak jsme Hradci vypomohli," dodal Mička.