Severočeši sice před bitvou avizovali, že chtějí tři body, jak ale i sám trenér Lvů Milan Skrbek přiznal, jsou po zápase rádi za dva. „Dva body jsou pro nás v této fázi výborné, s nepříznivým stavem 0:1 jsme se dokázali vypořádat a zápas otočit v náš prospěch. Pro mužstvo je to dobrá věc," pochvaloval si po utkání.

Jeho svěřenci se tentokrát rozehřívali pomalu a diváci si na první branku museli počkat až do 38. minuty. K jejich nelibosti ale udeřil soupeř. Českobudějovický Ondřej využil přesilovku a poslal hosty do vedení. „K vidění byl urputný hokej ze zabezpečených obran, proto nepadlo tolik branek. K vítězství jsme byli hodně blízko, ale dopustili jsme se stupidního faulu, i když byl hodně přísný, a inkasovali jsme ve třech," litoval po zápase na klubovém webu Lvů Petr Rosol, trenér Českých Budějovic.

Ten se do ústecké Zlatopramen Arény vrátil po dlouhých 21 měsících, když ještě v dubnu 2012 vedl Lvy z pozice hlavního kouče právě s Milanem Skrbkem. Tentokrát ale velcí kamarádi stáli proti sobě. „Bral jsem to jako každý jiný zápas, na dvě hodiny jsme přestali být kamarádi. Je to sport, a tak se to musí brát," nechal se slyšet Skrbek.

Vyrovnání se jeho tým dočkal v 54. minutě, kdy Loskot využil dvojnásobnou přesilovku a poslal tak duel do prodloužení. V něm branka nepadla a došlo na nájezdy. V jejich sedmé sérii překonal Halmošiho Hanzl. „Za stavu 1:1 jsme orazítkovali tyč. V penaltách jsme měli smůlu, hráčům jsem věřil," litoval po utkání Petr Rosol.

Ústečtí Lvi – Č. Budějovice 2:1 sn (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 54. Loskot (Vobořil, Tůma), rozhodující nájezd Hanzl – 38. Ondřej (Rob, Šachl). Rozhodčí: Souček, Schmejkal – Svobodová, Jílek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. Diváci: 1345.

Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, K. Černý, Vobořil, Vl. Brož, Smetana, Vaněk – P. Přeučil, Alinč, Roubík – Loskot, Rod, D. Tůma – Baránek, M. Hanzl, Vávra – Dostálek, Videlka, Pořický. Trenér: Skrbek.

Č. Budějovice: Halmoši – J. Kasík, Vráblík, L. Bohunický, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Kotaška – Kuchejda, Šperger, Ferebauer – Kotalík, Šachl, Z. Ondřej – J. Bárta, Skuhravý, Melka – Kniazev, Rob, Vaniš. Trenér: Rosol.