O prvenství v soutěži se tak Středočeši dle očekávání utkají s druhou Olomoucí, která doma rozdrtila Havlíčkův Brod a stáhla ztrátu na lídra na rozdíl jediného bodu.

V severočeském derby mezi Ústečany a Mostem byl v první dvacetiminutovce k vidění opatrný hokej s minimem šancí na obou stranách. Oba celky často faulovaly, žádný z nich se ale v přesilovce trefit nedokázal.To druhá třetina byla pravým opakem té první. Rozpoutaly se v ní totiž brankové hody. Už po minutě a půl našel Laš Frolíka a ten rozjásal ústecké tribuny. O dvě minuty později usedl na trestnou lavici hostující Hora a Frolík v přesilovce svým druhým gólem v utkání poslal Slovan do dvoubrankového vedení.

Mostečtí hokejisté se sice nevzdali a krátce po polovině utkání se dokázali vrátit do zápasu, když se trefil Jurčík, radost hostů ale trvala pouhých 29 vteřin. Poté Laš dorazil Holomkovu střelu za záda Volkeho a vrátil Lvům dvoubrankové vedení.

Na začátku třetí třetiny sice vrátil mosteckým hokejistům naději na slušný výsledek jejich nejproduktivnější hráč Gengel, poté už ale pálili do černého jen domácí hokejisté. Ve 44. minutě navýšil vedení Slovanu Tůma, v 55. minutě se trefil kapitán Roubík a skóre zápasu uzavřel v předposlední minutě Lapšanský, který v závěru duelu ještě neproměnil nařízené trestné střílení.

Lvi tak zvládli jedno severočeské derby a už v sobotu je čeká další, když se od 17 hodin představí na ledě o play off bojujících Litoměřic.

Ústečtí Lvi – Baník Most 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 22. Frolík (Laš, Sklenička), 24. Frolík (Laš, Sklenička), 31. Laš (Holomek), 44. Tůma (Špelda), 55. Roubík (Laš, Frolík), 59. Lapšanský (Boháč) – 31. Jurčík (Tomeček, Nevyhoštěný), 42. Gengel. Rozhodčí: Pavlovič – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1080.

Ústečtí Lvi: Orct – L. Poživil, Sklenička, Vobořil, Šmach, Vl. Brož, Špelda, K. Černý, Holomek – Martin Frolík, Roubík, Laš – R. Kovář, Lapšanský, Daniel Boháč – Matai, Rod, Handlovský – D. Tůma, P. Přeučil. Trenér: Šindel.

Most: Volke – Parýzek, Pavlů, M. Rohan, Tomeček, Havelka, Čechura, Fedorov, Hora – Bojer, J. Divíšek, J. Heřman – Vaněk, Slavíček, J. Kloz – Nevyhoštěný, Nedrda, Jurčík – Skvortsov, Gengel, Kuběna. Trenér: Kašťák.