„Sezona byla úspěšná. Předloni jsme skončili po základní části desátí, loni osmí a letos dokonce šestí. Sice se nám v play off nepovedlo přejít přes Kladno, ale kluci odvedli velký kus práce. Můžeme být spokojení," říká sportovní manažer Slovanu Vladimír Evan.

Přečtěte si: Roubík: Kladno mělo zkušenější tým a my jsme nedávali góly

Proč to letos v play off s Kladnem nevyšlo?
Loni rozhodoval druhý zápas na Kladně, ve kterém jsme zvítězili v prodloužení. Letos se to podle mě lámalo už v tom prvním, ve kterém jsme byli lepší, měli více ze hry, ale Cikánek chytal fantasticky a neproměnili jsme šance. I v prvním domácím utkání jsme hráli dobře, ale v sérii nám bohužel zvlhnul střelecký prach. Přestali jsme dávat góly a to rozhodlo. V koncovce byl prostě soupeř lepší než my.

Sezona vám tedy skončila. Už se chystáte na novou?
Ano. Už teď můžeme říci, že loňská sezona byla ekonomicky vyrovnaná, poprvé za poslední tři roky. Teď budou následovat jednání s našimi partnery, abychom se ujistili, kdo a jak nás bude dál podporovat. A z toho vyplynou jednání s hráči.

Má u vás některý z hráčů smlouvu na delší dobu?
Jediný, kdo má smlouvu na dva roky, je Vrdlovec. Ostatní ji měli na rok a budeme s nimi jednat. Oboustranný zájem pokračovat je ale u Roubíka, Vágnera a všech tří brankářů – Soukupa, Volkeho a Dlouhého. Hodně kluků u nás chce pokračovat, ale vše bude závislé na jednáních.

Hodnocení sezony z pohledu Davida Vrdlovce: V Ústí jsem spokojený, je tu pohodová parta

Do kdy chcete mít o stavu kádru pro příští rok jasno?
Loni jsme měli tým pohromadě rychle, ale letos počkáme na vývoj baráže o extraligu, s některými kluby máme totiž vazby. Někteří hráči u nás byli na hostování a budeme muset jednat s jejich kluby. Základní kostru týmu bychom ale rádi měli na konci dubna.