Vedení se nově domluvilo na spolupráci se společností Granette & Starorežná Distilleries a.s., která se stala padesátiprocentním vlastníkem klubu.

„Věříme, že současné vedení hokejového klubu sežene dostatek finančních prostředků na to, aby se v Ústí nad Labem první liga hrála. Jako padesátiprocentní vlastník jsme vložili dostatek finančních zdrojů na to, aby se hokejová liga mohla rozjet," řekl pro oficiální web Slovanu Pavel Kadlec, generální ředitel společnosti Granette & Starorežná Distilleries a.s.

Majitelem této společnosti je milionář Milan Hagan, který ústeckému hokeji finančně vypomáhal už v předchozích letech. Nyní chce mít ale společnost nad hospodařením ústeckého hokeje kontrolu. „Za naši společnost byl dosazen jeden z jednatelů, a to pan Hájek, který má na starosti ekonomiku společnosti. Bude nám předkládat veškeré výkazy, abychom měli kontrolu nad zdroji, které investujeme my. Důležitý rovněž je, že budeme měsíčně hradit padesáti procenty mzdy všech hráčů HC Slovan, abychom zabránili nějakému zneužití peněz," vysvětlil Pavel Kadlec.

Zdá se, že ústeckému hokeji začíná svítat na lepší časy. Poslední podmínkou, kterou musí Severočeši splnit, aby mohli do soutěže nastoupit, je splacení pohledávek krachující akciové společnosti HC Slovan Ústečtí Lvi vůči hráčům. „Věříme, že do konce srpna 2014 bude vše uhrazené," řekl Kadlec.

A jaké sportovní cíle si dává nový spoluvlastník klubu? „Finanční stabilita klubu, postup v letošní sezoně do play off a přitáhnout fanoušky. Myslíme si, že by ústecký hokej měl být letos v tabulce výrazně výše než v loňském roce. Věřím, že letos postoupíme do vyřazovacích bojů zcela s přehledem," dodal Kadlec pro klubový web Slovanu.

Do startu nového ročníku 1. ligy zbývají ještě více než tři týdny času. Do té doby budou ústečtí hokejisté pilovat formu v přípravných zápasech. Další sehrají už ve čtvrtek od 18 hodin, kdy se doma střetnou s regionálním rivalem z Kadaně. Toho v prvním vzájemném duelu porazili 3:1.