Achnaton a Nefertiti

Kniha Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce je zasvěcena historickému, uměleckému a duchovnímu odkazu starověkého Egypta. Prostřednictvím chronologicky uspořádaného textu, který se opírá o nejnovější poznatky z archeologických výzkumů a práce renomovaných archeologů a badatelů, jsou osvětlovány hlavní historické události, kulturní a společenské procesy i náboženská (magická a duchovní) přesvědčení, které ovlivňovaly vývoj a rozkvět egyptské civilizace jako takové.

Období vlády faraona Achnatona a jeho půvabné manželky je označováno jako tzv. amarnské období.

Hvězdy ez. nebe I.

Miloš Matula soustředil do této knihy rozhovory s jedinečnými osobnostmi ze světa ezoteriky, alternativní i klasické medicíny, vědy či spirituality (určitou výjimkou jsou tu tři hvězdy showbyznysu, které se spiritualitě intenzivně věnují). Od roku 1998 se scházel s těmito významnými osobnostmi hlavně proto, že ho jejich učení fascinovalo.

Ze zajímavých setkání vznikly rozhovory, které byly v průběhu let publikovány v časopisech ve zkrácených verzích. Cílem této knihy bylo soustředit nejlepší rozhovory v původní, nekrácené podobě do jednoho celku a dát jim odpovídající prostor v knize, která časem nezapadne jako kterýkoliv časopis a bude čtenářům stále k dispozici.

Info o knize: A5, 216 stran, 37 čb foto, MC: 249,-Kč. Nakladatelství: MM Production, 2011. K dostání u všech dobrých knihkupců nebo na Eshopu na www.milosmatula.cz

HVĚZDNÉ EZOTERICKÉ NEBE I.

Miloš Matula
Absolvent FAMU, filmový a hudební producent, žurnalista, reklamní a PR specialista. Dlouhá léta se zabývá alternativní medicínou, spiritualitou a meditací, kterou učí na svých seminářích v ČR i v zahraničí. Od útlého věku se zajímá o starověký Egypt a tento koníček vyústil v téměř dvacetileté studium „amarnského období” v Egyptě – tedy doby vlády faraona Achnatona a jeho manželky Nefertiti. V roce 2005 začal pracovat na scénáři plánované výstavy o Achnatonovi a Nefertiti v ČR.