„Garfielda není nikdy dost!“ pochvalují si fanoušci nápadů a kousků zrzavého obtloustlého kocoura.

„Garfielda je někdy až moc!“ oponovat jim pak mohou všichni, kterým tato kočičí komiksová legenda něco nepěkného provedla. Třeba „schramstla pochoutku lasagne“. A že jsou takových „podvedených“ zástupy, komiksovému advokátovi by obhajoba Garfielda jistě dala hodně zabrat.

„Ale ono se nic nejí tak horké, jak se to uvaří,“ vztyčila by nyní varovný prst teta Kateřina. Ta z Jirotkova románu Saturnin i filmu podle něj.

Vždyť právě kvůli těm rošťárnám a vylomeninám, kvůli vtípkům a vychytralosti máme vyčůraného Garfielda rádi! A tak nás baví i novými příhodami v knize Jima Davise „Garfieldova show 2: Kočičí příšera a další příběhy“ (Nakladatelství Crew, 2011, doporučená cena 189 Kč, náklad ani počet stran neuvedeny).

Proč ho mají rády děti? Vidí se v něm! Však víte, jak to dnes má mládež s tělocvikem, ale i s ochotou k čemukoli, hlavně k povinnostem, a jak s ledničkou. A on prostě nezklame.

Ač tedy svého psího kamaráda Olieho moc nemusí, v prvním příběhu „Zvířecí soutěž“ z nové knihy Oliemu umete pár podvůdky cestičku k vítězství. První cena, talíř OBŘÍCH LASAGNÍ je totiž obrovské lákadlo. Na 100% mu stojí za to. A že za to asi bude bit? Inu, kdo uteče…

V příběhu Kočičí příšera, povídce odehrávající se v čase Halloweenu, jde Garfieldovou „zásluhou“ dokonce jeho páníčkovi o život! A to už je i na kocouří fórky moc. Když si totiž nasadí šavlozuby, aby od sousedů dostal víc bonbonů, je k nepoznání od nového živého exponátu z místní zoo hrozné Kočzilly. Ta uteče a …

Jenže Garfield umí pomáhat byť zas přes to jídlo. Když v jeho městě vede nekalý boj obchod s mizernou pizzou proti staré dobré pizzerii, pomůže jak umí. A že je při tom zase vtipný, tak na to vemte jed!