Kapelník, textař a baskytarista Milan Špalek, bubeník Hurvajs a kytarista Tomáš Krulich na talk show běžně nechodí. Nikdy. Zato jdou do hospody na pivko a cigaretu. Ani jejich návštěva Ústí se bez orosených půllitrů a kuřiva neobešla.

„Když nepřišli všichni, není to celý Kabát. Jsou to jenom Rukávy," hlásil Moravec. Měl pro trojici na třicet otázek.

BUĎ FOTBAL, NEBO DLOUHÉ VLASY

Talk show si užívaly hlavně fanynky Kabátu, které zaplnily velký sál. Tomáš Krulich se ohlížel, jak osudové bylo, když mu nevlastní babička koupila první elektrickou kytaru Jolanu Vikomt za 1 420 korun. A jak ho to stálo fotbalovou kariéru mistra republiky ve starších žácích.

„Trenéři mi dali vybrat, buď kytara, nebo fotbal a nechám se ostříhat. Protože ke kytaře dlouhé vlasy patří, tak jsem šel," vzpomíná.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

Tristní prý byla pro Pepu Vojtka Velká cena Eurovize ve Finsku, kde Kabát soutěžil s písničkou Malá dáma. „Je to čtyřprocentní mezinárodní soutěž, jediný normální jsme tam byli my a Poláci, co hráli blues. Pepa byl pro běžné soutěžící na Eurovizi pěknej kluk, nedali mu pokoj. Plácali ho po zadku, tak se před nimi zamykal na pokoji," vtipkovala kapela, která už získala 11 českých Slavíků.

Kuřák Tomáš zase měl na pokoji na turné Kabátu po USA všechny hlásiče zabalené v igelitu, aby si mohl zakouřit. „Měl to zmáknutý," řekl Milan Špalek. A připomněl, jak na Základní škole Bílá cesta v Teplicích, kde měli zkušebnu, děti chodily poslouchat špehýrkou.

NA PODZIM ZAHRAJÍ V ÚSTÍ NAD LABEM

Zpestřením talk show byla dvojice Kačka Rousová a Pavel Houfek, kteří hráli hity Kabátu. Třeba Burlaky nebo Pohodu ve folkových verzích. „Před Kabáty jsme zpívali jejich písničky potřetí. I když je to pocta, už vám to ani tak nepřijde," řekla Kačka Rousová. „Ale je příjemné sledovat jejich reakce na to, když si člověk změní jejich písničky do folku," dodala.

„Baví nás hrát Kabáty jinak. Bereme to s naprostou lehkostí," přitakal Pavel Houfek.

Publikum bavilo i to, jak Tomáš Choura z Homole skládal báseň na slova, která mu zadávali Kabáti i diváci. „Moc se mi tu líbilo, miluju Kabáty," chválila si akci Líba z Teplic. „Pořad se mi hodně líbil, bavila mě jeho bezprostřednost. Jsou to prostě obyčejní kluci," přidala se fanynka z Ústí.

Na podzim vyrazí kapela Kabát na halové turné. Zahájí ho 17. října v Chomutově, 31. října zahraje v Ústí nad Labem. Vstupenky zatím ještě jsou.