Herečka a zpěvačka Daniela Šinkorová se ve čtvrtek 6. března vrátí do Severočeského divadla v Ústí. Loni zde na charitativní akci pomohla malému Matějovi, letos spolu s Petrou Janů, Janem Šťastným, Václavem Koptou a Ústeckým pěveckým dětským sborem UJEP pomůže handicapované školačce.

„Na naši čtvrteční benefici ještě zbývá několik vstupenek," řekla pro Deník Martina Zemanová, autorka nápadu benefice i vedoucí zmíněného sboru. Ale dál už jsme se ptali Daniely Šinkorové.

Má vysněná role

Jak vzpomínáte na své účinkování v Severočeském divadle opery a baletu ve slavném amerického muzikálu Hello, Dolly?
Hello, Dolly, chtělo by se mi říct, byla má vysněná role, ale v podstatě musím přiznat, že jsem si o ní ani netroufala snít. Protože jsem byla o dost mladší, než je Dolly, tedy než měla být… Ale beru to pozitivně, třeba si ji budu moct zahrát znova (smích).
A Hello, Dolly v Ústí? Zkoušení to bylo tenkrát dost hektické, ale kolegové v Ústí byli vstřícní, takže se nám nakonec povedlo, myslím, pěkné představení. Škoda jen, že skončilo tak brzy.

Ano, brzy. Proč vlastně?
To kvůli drahým autorským právům, které by muselo divadlo znovu obnovovat.

Jaký byl herec, zpěvák a ex ředitel divadla Ladislav Županič na pódiu partner? Sešli jste se pak ještě někdy na scéně v nějaké další inscenaci?
S Láďou se hraje fantasticky, protože je to úžasný praktik a pozorný partner. Ta role mu slušela, protože si z toho „nerudnýho dědka" dělal tak trochu poťouchle legraci. Vždy jsem se na něj těšila.
Od té doby jsme se vlastně už nepotkali,. Ale předtím, v jeho éře ředitelování v Hudebním divadle v Karlíně, jsem s ním pracovala víckrát. Třeba v muzikálu Chicago.

Jistě není náhoda, že pořadatelé zvou i hudebníka, zpěváka a herce Václava Koptu, vašeho seriálového manžela z Gymplu. Na svém webu píšete, že spolu zazpíváte i duet ze seriálu. Který by přicházel v úvahu?
Vašek je především úžasný, má obrovské srdce, rozdává okolo sebe pozitivní energii a tak si myslím, že zkrátka k této krásné akci patří. Je super, že se opět potkáme! A co budeme zpívat? Tak to se nechte překvapit! (smích)

Člověka až mrazí

Jaký to byl pocit, zpívat loni na 1. ročníku benefice Zpíváme pro Tebe s Ústeckým dětským sborem hit textaře Michala Horáčka „Zázrak"? Řekněte, byl to „opravdový zázrak"?
Ta píseň je nádherná a pořád se v ní dá objevovat něco nového. Proto myslím, že je dobře, že zazní i v tomto ročníku, a to jako motto celého koncertu. Když se k té krásné hudbě a výjimečnému textu přidá zvuk piána a pak „hradba" dětských hlásků, člověka až mrazí, jaká je to síla!

A cítí člověk i trému, když je přítomen také autor této písně?
Ano. Pokorně přiznávám, že to jsem ještě v životě nezažila, zpívat autorovu píseň přímo před ním.Tréma to před rokem byla tak velká, až mě to zaskočilo…

Na co se letos na benefici těšíte?
Těším se, že opět absolutně hmatatelně pomůžeme jednomu konkrétnímu dítěti, které to velmi potřebuje. A u toho, doufám, bude spousta zábavy.

Je pravda, že ráda přijedete i příště?
Určitě.

Je i pro vás důležité, že se na akci představí také handicapované dítě, kterému je pomoc přímo určena?
Ano. A je to… krásné.

Čeká mě i komedie

Co vás letos čeká důležitého v divadle či v televizi?
V dubnu budu mít v Praze premiéru komedie Manželský poker, kde hraji hlavní roli s Jirkou Langmajerem.
Ve stejném Divadle Palace hraji i v hudební komedii Miluji Tě, ale…, také zpívám s Big O' Bandem a s Janem Křížem. Čeká mě ještě i natáčení filmu a dělala jsem konkurzy do třech nových muzikálů. Tak uvidíme…