„Živě si na scéně nejvíc užíváme Fantoma opery, řekla Deníku Markéta Muzikářová, houslistka i šéfová smyčcového tria Inflagranti. „Zpívá ji s námi náš host Pepa Vojtek, zazní od nás i v pondělí od 19.00 v DK Ústí. „Ta písnička je pro nás svátek. Je to rockový nářez, hrajeme jen v triu a s Pepou," vysvětlila. Na koncert zve agentura SuperKoncerty.cz

Markéto, která skladba vám zatím dala nejvíc práce?
Těžká je klasika. Máme třeba medley ze známých klasických melodií, je tam Čajkovský, Smetana, Dvořák, Beethoven. I pro naši doprovodnou rockovou kapelu, se kterou hrajeme šest let a s ní jsme jako první vydali živé DVD Brioso, jsou nejtěžší.

Kolik písní Ústí uslyší?
Koncert bude mít asi hodinu čtyřicet, je to asi patnáct skladeb. A jako přídavek krásná balada Halleluja od Leonarda Cohena. Hrajeme jen světové melodie, z českých autorů Dvořáka i Smetanu, Pepa zpívá české muzikály…

V čem je to, co děláte, odlišné od toho, co dělá Vanessa Mae?
Myslím, že ona už moc nekoncertuje a moc ji to nebaví. Když jsem ji naposledy viděla živě, vypadala dost znuděně. A my se neprezentujeme tolik módou, v tom se lišíme. Jinak jsme si dost podobní, jen ona jde víc popovou cestou, my rockovou. Hrála s doprovodem počítače, její živá kapela tam byla víc na efekt, náš zvuk je živý, syrový, hrajeme Nirvanu, Metallicu i Europe, jejich Final Countdown. Ona je zaměřena spíš na současný pop, to my spíš na 70. a 80. léta.

Jezdí s vámi Pepa Vojtek i Petr Kolář. Kdy který?
Vybírají si je pořadatelé, hudebně jsou oba skvělí. Pepa je velkej vtipálek, Petr pohodář a v klidu. Oba jsou pozvaní jako muzikáloví zpěváci, třeba na Kabát nikdy nedojde. Pepa zazpívá Cohena, Fantoma opery a muzikály Golem, Tři mušketýři a Mata Hari.

Žádná z vás tří nezpívá?
(smích) To rozhodně ne. Jsme instrumentální trio a když už zazpíváme, tak jen pro vyhecování fanoušků, aby se koncert víc rozjel.

Co z vašeho repertoáru je pro vás největší výzva?
Skladby od Nicoly Paganiniho Capriccio No. 24. I při něm je prostor pro show, ale hrajeme ji s dost moderním feelingem.