V pořadí 9. show vypukne v sobotu 14. prosince v sále Horizont na ústecké Severní Terase. Parta kolem zpěváka Tomáše Hájíčka (49) na Boombay Tour ještě zahraje Krucipüsk v Jablonci.

Jak název napovídá, Hajíček a spol. představí živě své nejnovější album „Boombay". Ale netřeba se obávat, že by se ostřílení harcovníci jali na koncertech meditovat a pálit tyčinky s vůní santalového dřeva. Všímavý čtenář jistě pochopil jazykovou hříčku, a tak je jasné, že tahle pekelná rikša pojede z pořádně prudkého kopce. Tomáš Hajíček (zpěv), Jarmut Gabriel (kytara, zpěv), Richard Scheufler (basa, zpěv) a Vojta Douda (bicí) představí svou novou desku se vší parádou. Lze se těšit na nářez ostřejší než vindaloo, fakírské kousky a vůbec psí kusy.

Je pravidlem, že kapela představující novinku přidá posluchačům i hity. Energický crossoverový Krucipüsk do playlistu zahrnul též best of z předchozích alb. Těšme se na pár songů z Druide! (2004) i Rodinného diktátu (2012). Logicky dá hit „Cirkus dneska nebude" z 2. řadovky (1996).

„Playlist má na 22 skladeb, což představuje více než 90 minut živé hudby od skupiny, jejíž historie se začala psát už zkraje 90. let minulého století," řekl Dan Kosík z Ústí, spolupracovník kapely.