Hudební nosič pokřtili Fešáci v Kuřáckém klubu Palmovka - ve Smokers´Clubu a zároveň v hudebním klubu Palmovka.

„Nejprve jsme si připomněli čas od listopadu, kdy deska vznikala, což bylo neskutečné množství práce. Následně jsme v klubu zahráli řadu našich písniček a cédéčka pokřtili. Potkali jsme se zase s mnoha přáteli a byl to takový parádní poklidný mejdan,“ podotkl manažer Fešáků a kytarista Antonín Kny, který stojí za vydání CD. To obsahuje i nevšední dárek.

„Uvnitř cédéčka je kód, pod kterým si zájemce může ne internetu pustit videoklip, který jsme připravili,“ podotkl Kny.

Dokud ještě žijem, je všechno OK

Klip obsahuje píseň, která zazněla v Lucerně – Dokud ještě žijem, je všechno OK. V Lucerně byl přítomen interpret této písně Petr Novotný, ale jeho zpěv zněl pouze z reproduktorů, Novotný nebyl kvůli zdravotnímu stavu schopen píseň zazpívat naživo. Na pódiu se ale objevila zhruba šedesáticentimetrová loutka Novotného.

Skupina Fešáci
Fešáci otevírají druhou padesátku. Pokřtí své další hudební dítě

„Na myšlenku vytvoření loutky jsme přišli s Tomášem Linkou, když jsme jeli na koncert do Bratislavy. Oslovili jsme Ivana Moravce, který vyřezával loutky v divadle Spejbla a Hurvínka, ten ji vyrobil. Když Petr Novotný poprvé viděl tu loutku, šel doslova do kolen, ale souhlasil. A na pódiu pak loutku při písničce vodil náš nejslavnější loutkoherec Richard Maška,“ uvedl při křtu Kny. Vedle sedící Petr Novotný se jen usmíval a souhlasně kýval.

Jen vloni odehráli Fešáci pět desítek koncertů, letos se těší na vánoční turné, které vyvrcholí 19. Prosince v Ústí nad Labem.

Náročné období

Antonín Kny přiznal, že se Fešáci mnohdy cítí unaveni a že by si mohli dát příští rok pauzu.

„Je to náročné období, spousta práce, ale také radosti z koncertů a radosti se setkání s našimi fanoušky. Ale i smutek, když vám odejde z tohoto světa někdo blízký, což se nám, bohužel stalo. Trochu toho orazu by bylo fajn. Paradoxně proti jsou dva nejstarší členové kapely - Tomáš Linka a Robert Moucha – kteří vůbec nestěžují. Tomáš Linka má nové koleno, novou kyčel, Jindra Malík je po operaci kýly, mě čeká nějaký zákrok se srdcem. Patrně trochu zvolníme a připravíme se na rok 2020,“ dodal Kny.

Michal Tučný
Táta by měl z chystaného koncertu radost, říká dcera Michala Tučného

Právě na křtu odtajnil Kny myšlenku, že Fešáci se shodli na tom, že by měli složit písně pro vnoučata.

„Ne pro syny a dcery, to dělá každý, ale my jsme už ve věku dědečků. Takže by se to mohlo jmenovat „Fešáci 2010 – písničky pro vnučky a vnoučky“. Vždyť už kdysi jsme měli představení, kdy jsme hráli dětem třeba Polámal se mraveneček,“ dodal manažer Kny. Ten tvrdí, že členové kapely se už pustili do promýšlení textů i hudby k vnoučkovým písním.

Michal Tučný
„Country je vše, co mám.“ Michal Tučný by oslavil 70