Mimořádným zážitkem bylo vystoupení operních hvězd v Severočeském divadle opery a baletu. Pěvkyně Urbanová po dvou letech dokázala: Netěšili jste se na mě marně.

Tříkrálovým koncertem se agentuře For a ústeckému divadlu povedl dobrý start do roku 2018.

„Koncert Evy Urbanové a Jaroslava Dvorského byl velký zážitek. Obecenstvo párkrát vstalo a odměnilo umělce dlouhotrvajícím potleskem. Ještě večer jsem dostal pár mailů a SMS, které popsaly zážitek z koncertu. Den poté mi pak volala manažerka Evy Urbanové a vzkazovala dík publiku za skvělou atmosféru,“ pochvaloval si spolupořadatel Zdeněk Kymlička s tím, že spolupráce profesionálů opět přinesla úspěch.

„Naši hudebníci i my jsme si koncert užili. Těší mě, že jsme zařadili na koncert i ukázky z opery Sedlák kavalír. Podle nadšených ohlasů asi uděláme z Tříkrálového koncertu tradici,“ soudí ředitel divadla Miloš Formáček.

Tříkrálový koncert v muzeu.
FOTO: Novoročním zážitkem pro příznivce hudby byl Tříkrálový koncert v muzeu

Výkony hudebníků i sólistů obecenstvo nadchly. Podle divačky Lady ze Skorotic byl koncert lahůdkou a není divu, že divadlo praskalo ve švech. „Diva předvedla excelentní výkon, nejvíc mě chytly za srdíčko árie z Rusalky. Paní Eva je skvostná. S Jaroslavem Dvorským a orchestrem připravili nezapomenutelný večer. Opakovaný ,stand up‘ a volání ‚bravo‘ jsou nejlepší vizitkou pro každého umělce. Lze si jen přát, aby takových zážitků bylo více,“ řekla divačka.

Nadšení neskrýval ani Karel Vodička z Karlsruhe. „Měl jsem štěstí, když jsem dnes po příjezdu do Ústí koupil poslední lístek deset minut před začátkem. Doma navštěvuji přenosy z Metropolitní opery z New Yorku, a tak vím, že lidé jako paní Urbanová tam jsou nejlepší. Vidět paní Urbanovou živě v rodném městě pro mě bylo nejvíc,“ tvrdil Karel Vodička, rodilý Ústečan, který dojíždí z Karlsruhe přednášet na Filosofickou fakultu UJEP.

„Divadlo v Ústí je sice malé, ale zážitky jsou tu emocionálnější. Lidé tu tleskali ve stoje i při finále Noci na Karlštejně. Mně tehdy tekly slzy proudem,“ uvedl.

Trmický zámek v neděli zažil hudební svátek.
FOTO: Trmický zámek v neděli zažil hudební svátek s přípitkem