"Už při hudební produkci jsem se dvakrát rozbrečela, snad už se to nebude opakovat," uvedla Janžurová svoji debatu s fanoušky. Na slzy ale pro samý smích nebyl čas.

NEJMILEJŠÍ FILM JSOU DRAHÉ TETY A JÁ

Nabitý sál s napětím poslouchal její historky z natáčení i soukromí. O salvy smíchu nebyla nouze. "Na chalupu se jezdím skrývat před vnoučaty. Role babičky je totiž ta nejtěžší," svěřila se představitelka řady skvělých filmových i divadelních rolí.

Odtajnila i to, která z filmů, ve kterých účinkovala je jí nejmilejší. "Jsou to Drahé tety a já. Byla jsem vlastně na mateřské s mladší dcerou a chtěla mít klid. Jenže možnost natáčení s Natašou Gollovou to prostě nešlo odmítnout. Navíc mým partnerem byl Jiří Hrzán, kterého jsem měla ze všech hereckých kolegů nejraději. Podle mně je to moc milý film."

Herečka, které v květnu bude již neuvěřitelných 76 let, jako by ani nestárla. "Mám v perspektivě krásnou filmovou roli. Bude to nový Kočár do Vídně," svěřila se. Navíc se začala věnovat divadelní režii.

"Vybrala jsem si hru od Tennessee Williamse. Hrají v ní jen tři herečky, já mám čtvrtou roli. Myslím, že to bude vtipné představení, i když hra při prvním přečtení humorně nepůsobí," prozradila Iva Janžurová.

STAROSTA ZAČNE ŠETŘIT NA KINO

Na závěr Iva Janžurová ochotně podepsala vše, co si její fanoušci přinesli a zapózovala na společných fotkách. "Bude to vzpomínka na celý život," usmívala se při společném focení mladičká Renata Mrocková z Dubí.

Hlavním iniciátorem výstavy je místostarosta Jiří Šiller. Právě na jeho adresu při vernisáži pronesl starosta Petr Pípal svůj slib. "Místostarosta mne neustále uhání, abychom postavili kino. Slibuji, že na něj budu šetřit."

Výstava Filmové role Ivy Janžurové bude v Domě porcelánu s modrou krví do 14. března. Přístupná je ve všední dny od 8.00 do 17.00 hodin, v sobotu od 8.00 do 14.00. "Kostýmy Ivy Janžurové jsou vystavovány poprvé od natáčení jednotlivých filmů," láká Jiří Šiller.