Mladí ve stejných prostorách vyžadují každý víkend světelnou show u diskotéky, ve čtvrtek byl věkový průměr posluchačů kolem šedesátky, ale nikomu se nechtělo domů. Kvalitní jazz má svůj náboj, historii i posluchače. Za klávesy seděl Vojtěch Haňka, naleštěnou trubkou oslňoval Pavel Jirásek, do bicí mlátil Jirka Holman, kytaru trápil Ota Jirgl a nejen zpěvem bavila Daniela Pacovská. Odborná diskuse se šířila éterem, došlo i na taneček. 

Výstava trpaslíků v ústeckém muzeu
FOTO: Ústecké muzeum provede historií trpaslíků

„Podle mě je velká škoda, že jazz v Ústí uslyšíte pouze náhodou. Tuhle uměleckou sešlost jsem dal dohromady já a jak vidíte zájemců, bylo dost. Tyhle hudebníky dobře znám, spolu hrají už pěkně dlouho, někteří z nich mají všestranný talent. Třeba bubeník Jiří Holman několik let pracuje jako strojník na Komáří vížce a zpěvačka se moc dobře vyzná v reklamě," prozradil Vladimír Slanař a hned představil další zajímavou dámu.

„Jsem předsedkyní kulturní společnosti v Církvicích a ráda bych všechny přítomné pozvala na jarní koncert do našeho kostela Nanebevzetí Panny Marie, který se bude konat 27. dubna. Je tam skvělá akustika, což potvrdila v minulosti třeba Eva Pilarová, nebo Jiří Stivín. Hudební akce tam děláme už dvanáct let. Koncem loňského roku tam byl Ondřej Brzobohatý. Musím předeslat, že nejen mne překvapil svým hudebním talentem a vstřícnými gesty. Když se dozvěděl, že máme poškozené varhany, věnoval svůj honorář na jejich zprovoznění," uvedla Blanka Pilařová.

Tiské stěny jsou vyhledávanou atrakcí pro horolezce. Podívaná je to ale i pro cykloturisty.
Vstupné do Tiských stěn letos nepodraží. Zaplatíte jako loni

Někdo pouze poslouchal, další vyzval partnerku k tanci, všichni vzpomínali na Jaroslava Harapáta, obětavého tahouna společenských akcí, který odešel v loňském roce do hudebního nebe. Dobrá muzika opravdu léčí.