„Je to chlapský příběh, rytíř Lukáš Vaculík se po letech vrací domů a chce, aby se z jeho syna stal opravdový rytíř. Tomu se do toho moc nechce, a od toho se odvíjí romantický příběh, kde bude místo na lásku i svatbu, ale také na velké zlo," naznačil kreativní producent České televize Josef Viewegh.

Film má hvězdné obsazení. Hrají v něm Martin Kraus, Jan Komínek, Michal Novotný, v netradiční roli nikdo nepozná Jaromíra Hanzlíka. Ženské role obsadily například Jitka Ježková, Dana Černá nebo Táňa Pauhofová. Scénář napsal Petr Hucký a režisérem je Martin Dolenský.

PODIVNÝ ŽEBRÁK ZAMOTÁ DĚJ

„Kromě Tisé natáčíme také v Českém Švýcarsku u Dolského mlýna. Chystáme se na jih Čech, například do Kestřan, na hrad Roštejn a také do Jindřichova Hradce," přiblížil Martin Dolenský.

V Tisé probíhalo natáčení cesty rytířské družiny. „Ve skalách narazí na podivného žebráka a ten jim něco poradí, což ovlivní další vývoj. Vznikne tu asi šest minut filmu. Máme dobrý, silný příběh, skvělé herce, takže si hlavně divačky určitě přijdou na své," uvedl Martin Dolenský.

Filmaři se utábořili u hřiště v Tisé. Do skal dojíždějí terénními auty. „Snažíme se šetřit přírodu, takže kus cesty musí herci i štáb urazit pěšky, přenášíme ručně i techniku," doplnil Josef Vieweg. Přímo přes plac vede turistická cesta a turisté tak mají o atrakci více.