Není divu, bratři Honza a Matěj Homolovi a spol., kteří loni pro Českou televizi točili akustický koncert v Severočeském divadle, jsou jistotou, která neomrzí. Dokazuje to i jejich deváté album Miss Maringotka z podzimu 2018, které teď na šňůře s bláznivým názvem Máme na míň Tour v ústeckém klubu Doma křtili.

„Miss je naše deváté album. A jestli to dobře dopadne, natočíme i desáté. Tak ať se vám, chlapci a děvčata, naše Maringotka dobře poslouchá,“ přál do mikrofonu po křtu lídr kapely Matěj Homola.

Doma zazněla řádka velkých hitů Wohnoutu. Počínaje Sladkým dřevem z nového CD a konče Svazem českých bohémů z legendárního alba Našim klientům z roku 2011. Nadšení diváci si užili i písně Banány, Ganga, novinku Bollywood, Vrátnýho, Gastrosexuála, Raydu, Pedro se vrací i zábavné Pepíky. Bylo to za večer 24 prima kousků včetně novinky Miss Maringotka.

Milan Sahula: Máme od Wohnoutů hymnu

Plný radosti a nadšení byl Doma Ústečan Milan Sahula. „Jsme tu, protože máme rádi Wohnouty. Založili jsme ryze mužskou Společnost pro zachování tradic venkova, je nás šest Ústečanů od čtyřiceti do šedesáti let. Koncert Wohnoutů je pro nás skoro povinný, jejich song Svaz českých bohémů jsme si vybrali jako hymnu,“ chlubil se bývalý ústecký strojvůdce, dnes ajťák.

Fabiana Bytyqi (druhá zleva), její trenér Lukáš Konečný (vlevo), Maria Soledad Vargas (druhá zprava) a její kouč po zápase o titul mistryně světa WBC v Ústí nad Labem, duben 2019. Foto: Deník/Karel Pech
Bytyqi: Pomohlo mi publikum. Teď se těším na pizzu a pořádné hranolky

Chválou na adresu hvězd večera nešetřila ani Nela (25) z ústeckého Chuderova s kamarádkou. „Wohnouty máme hrozně rády. Jsou to nejlepší festivalová kapela, na kterou se skvěle paří. Nejradši máme od nich Barbínu a Svaz českých bohémů,“ prozradila fanynka.

Sami Wohnouti Deníku prozradili, jak to přišlo, že si Česká televize vybrala loni pro natáčení jejich akustického koncertu právě Severočeské divadlo v Ústí. „Chtěli reprezentativní místo s atmosférou a z užšího výběru vyšlo právě Ústí,“ vysvětlil kytarista a zpěvák Matěj Homola.

Prase ulovené v roce 2017 u sídliště Severní terasa.
Selátka s proužky na okrajích Ústí radši nehlaďte!

Prozradil také, jaké pasti na sebe sama kapela líčí ve studiu: „My se v něm totiž často rozjedeme, že nahrajeme písničky, které nejdou stejně zahrát ve studiu,“ prozradil. Jeho bratr Jan dodal: „Proto jsme uvítali, když před lety přišla šance nahrát na náš výběr hitů ty písničky znovu a tak, jak jsme s nimi opravdu spokojení.“