Mirai si to přitom letos pro Ústí s Poetikou trochu jarně přerozdělili. Ti první bavili nedávno Ústecký majáles v Letním kině, ti druzí pak dorazí do Ústí na Severní Terasu až dnes v podvečer. Před dvěma lety zcela neznámá trojice hudebníků z Vysočiny překvapila hitparády i radiový éter hitem Zkouším žít. Talent napsat i prezentovat současný hit pak ještě potvrdila písněmi Zkouším žít, Každou vteřinou, Trinity či Za oponou.

Tak bavil letošní majáles:

a tak jste si užili loňský Rainbow Run:

Následovalo vydání debutového alba Trinity, které baví kritiku i fanoušky. Vrchol dvouletého hudebního snažení dnes už pětice zůstává letošní jarní turné se skupinou Mirai. Deset vyprodaných společných koncertů kapelu Poetika zařadilo mezi nejtalentovanější umělce současnosti.

Klip k novému singlu Zrcadla se vizuálně i obsahem vrací k zážitkům společných koncertů se spřízněnými Mirai, kteří už dostali za své album platinové ocenění od Universalu.

Zdroj: Youtube

Poetika - Zrcadla  Zdroj: YouTube.com/PoetikaVEVO

„Opravdové turné se vším, co k tomu patří, jsme tak zažili poprvé. Je to sled nezapomenutelných zážitků. Přátelství, muzika, sounáležitost. Emoce, které ve vás na dlouho zůstanou. Byla to pro nás z profesního hlediska maturita,“ ohlíží se zpěvák Ondřej Břejška.

„Režisérovi videa k písni Zrcadla, kamarádovi a spolupracovníkovi Ondřeji Kudynovi se přesně podařilo vystihnout ve třech minutách atmosféru tří neděl z našich cest,“ ví Eda Rovenský. „Máme před sebou letní festivalovou sezonu, na podzim se chystáme vrátit se na klubová pódia. A už dnes, tedy v sobotu 19. května od 18.45 do 19.30 zahrajeme na Rainbow Runu v Ústí na Terase. Vystoupíme tu po běhu dospělých," doplnil ještě zpěvák Poetiky.

Souběžný průjezd dvou vlaků tažených parní lokomotivou zastávkou Proboštov.
FOTO, VIDEO: Ve znamení páry. Šlechtična a Štokr se prohnaly krajem