Díky mega turné Dark Side of the Moon či The Wall Live zde mladý Waters hrál jako rocker, svého jazzového debutu se tu dočkal v roce 2010 na finále mezinárodního festivalu Jazzinec . Harry Waters Quartet zde tak poprvé představil vlastní tvorbu. Vyprodaný koncert měl úspěch, chtělo to pokračování.

„Jazz a The Wall jsou naprosto rozdílné světy, oba si je ale náramně užívám. Líbí se mi intimní atmosféra v klubech a těsný kontakt s publikem. Stejně mě fascinuje energie při hraní pro 60 tisíc lidí na vyprodaném stadionu," vysvětluje Waters.

Loni se Harry vrátil, aby zde odehrál i své vlastní, speciální jazzové tour. Právě na jaře 2011 vznikl projekt zvaný Harry Waters & Friends, ve kterém výrazný pianista hraje s českou jazzovou elitou. Toto beznadějně vyprodané tour dalo na srozuměnou, že si Harry vybudoval u nás rozsáhlou fanouškovskou základnu.

Další návrat kapely Harry Waters Quartet jako jednoho z headlinerů letošního Jihočeského jazzového festivalu v Českých Budějovicích na-vnadil fanoušky na podzimní turné, kde publikum opět čeká projekt Harry Waters & Friends. Během sedmi listopadových koncertů v Čechách a na Slovensku Harryho na pódiu nyní doprovázejí stálice naší jazzové scény. Po Watersově boku hraje talentovaný saxofonista Jan Pospíšil (TOP Dream Company, Pražský Synkopický Orchestr), žádaný kontrabasista Jan Greifoner (Petra Ernyei Quartet, Jan Smigmator Swinging Trio, J. J. Jazzmen) a bubeník Oliver Lipenský (Jan Steindörfer Quartet, Pitch Bender…).

„Je vždy velká výzva, hrát s novými lidmi. Mí spoluhráči v Čechách jsou fantastičtí, turné si užívám," přiznává.

„Harry Waters je skvělý muzikant na pódiu i velký profesionál mimo něj. A velmi skromný i pokorný člověk, vážící si každé příležitosti a práce druhých lidí. Spoluhráčům i spolupracovníkům nechává dostatečný prostor pro vlastní seberealizaci," řekla pro Deník Daniela Slezáková, která s Watersem spolupracuje. „Dělat s Harrym je mé nejoblíbenější angažmá. Trvá už čtvrtý rok a doufám, že dlouho trvat bude. Vážím si toho, každý koncert s ním je velká výzva už proto, že Harry svým přístupem dokáže lidi kolem sebe skutečně motivovat a inspirovat," dodala.