„Chceme skloubit ženskou jemnost s mužským charismatem. Díky nevšední kombinaci máme široké publikum, koncerty našich turné po ČR přibývají," říká zakladatelka tria Markéta Muzikářová.

Show Inflagranti s Vojtkem je součást charitativního projektu, řady akcí pořádaných letošní advent společností CENTROPOL ENERGY, jedním z největších dodavatelů energií.

„Letos chceme podpořit maminky s dětmi z azylového domu v Ústí. Jsou to každý rok desítky smutných příběhů lidí, kteří padli na úplné dno často ne svou vinou. Také si zaslouží prožít nejkrásnější svátky v roce v klidu, pohodě. Vážíme si toho, že nás s Pepou Vojtkem podpořily osobnosti jako Štefan Margita, Jaroslav Svěcený či Monika Absolonová," říká zakladatelka charitativního projektu CENTROPOL ENERGIE POMÁHÁ Lenka Graf.

Chcete-li zažít koncert se skvělou hudbou a podpořit azylový dům v Ústí, přijďte v neděli 11. prosince od 19.00 do kostela sv. Vojtěcha. 

Deníku odpovídala šéfka Inflagranti M. Muzikářová.

Čekáte miminko, nehrajete. Už se vám stýská?

Nehraji týden, i tak se mi stýská. Jsem v 7. měsíci, není úplně možné hrát koncerty. Koncipujeme je jako souhrn kvalitní hudby i popovou show, kde se dost hýbeme, to s rostoucím těhotenským bříškem nelze. Po koncertech se mi bude stýskat, zvlášť teď, když se jednou ročně hrajeme můj oblíbený vánoční repertoár. O Vánocích lidé vnímají hudbu emotivněji, za rok si to vynahradím. A návrat na pódia plánuji již tři týdny po porodu (v dubnu 2017).

Která písnička z nového CD dala nejvíc práce a proč?

Lidovka Ej Gorale. Živě jsme začali zpívat a zpěv není naše parketa, stresuje nás. A Rockový kánon na motivy Kánonu Johannese Pachelbela. Vymysleli jsme si tam virtuózní pasáže, člověk se musí soustředit, aby je perfektně provedl. A zvlášť naživo s kapelou.

Kolik jich živě uslyšíme v Ústí?

V kostele sv. Vojtěcha uslyšíte hlavně vánoční repertoár. Z CD všechny písničky s Pepou Vojtkem i naše stálice Storm (Vivaldi), Show must go on (The Queen). Montiho Čardáš, čardáš Korobuska a další.

Je jiné hrát v kostele a v KD?

Velký rozdíl. Jsou to odlišné akustické podmínky. Kostel je náročný pro moderní zvučení, před stovkami let byl postaven pro klasické hraní. Vše tam hodně rezonuje a přeznívá. Kostelní prostředí vás posune do duchovní úrovně, jste svázanější i pokornější, cítím tam něco magického i tajemného. Kulturní domy mají větší pódia, kam se vejde i kapela, což do kostela někdy nevměstnáte.

Ještě loni jste jezdili koncerty s Pepou Vojtkem i Petrem Kolářem, ale v Ústí teď jste podruhé za sebou s Pepou. Petr s vámi nejezdí?

S Pepou Vojtkem jezdíme 4 roky, vycházíme z velkého zájmu pořadatelů. Na rok 2017 máme dalších 12 show. S Petrem jsme měli loni úspěšné jednorázové turné, ale už skončilo. Při zájmu pořadatelů není problém udělat další jednorázová hraní a na koncerty si zveme i Daniela Hůlku, Mariána Vojtko, Petra Jandu…

Hosté vám koncerty zpestří. Platilo to také u nového CD?

CD LIVE at BROADWAY je záznam z koncertu v březnu 2016 v divadle Broadway. I tehdy nám Pepa koncert rozsvítil, to propojení funguje. Pepa je se mnou producent desky, byl to jeho nápad. Sehnal na CD prostředky, vybral realizační tým… to CD je takové společné vzájemné zpestření.

Co pro vás znamená, že s vámi jezdí zpěvák nejpopulárnější české rockové kapely Kabát, vítěz Českého slavíka?

Je to příjemné, když to takto napíšete. Ale fanoušci Kabátu na nás chodí minimálně. Proto Pepu moc nevnímáme jako frontmana Kabátu, spíš jako fajn člověka, který výborně zpívá a je s ním skvělá zábava na pódiu i v zákulisí.

Navíc s vámi zpívá písně z muzikálů…

Má i muzikálovou tvář, chtěl prý být herec, k divadlu ho to táhne. Již 16 let hraje v nejlepších muzikálových divadlech ČR. Do naší show se muzikálové melodie hodí víc než Kabát. Ty jsme ani neplánovali. Písně Kabátu jsou podle mě o skvělých textech, Inflagranti vychází z nosných světových melodií, aranžujeme si je sami. K tomu jsou muzikálové věci, třeba melodie z Fantoma opery, vhodnější. Věřím, že je návštěvníci naší show ocení.