Vystoupení klaunů, mimů či akrobatů zahájí letošní jubilejní ročník divadelního festivalu Kult. Rozjede se už ve středu večer před Činoherním studiem.

INTERAKTIVNÍ ZÁBAVA

„Loni se nepodařilo zajistit povolení pro závěsnou akrobacii z mostu Dr. Beneše, letos ho máme. Přibude i provazochodec, komentář průvodců spojí performance do jednoho celku,“ zve zakladatel Kultu Jan Kvasnička.

Zahajovací show se odehraje v prostoru tří ústeckých mostů. „Na téma mostů chystáme také doprovodné programy, přednášku, besedu či projekce filmu. Jen úspěšný videomapping, který loni rozhýbal budovy Činoherního studia, letos nahradí laserová projekce na železniční most,“ připomíná pořadatel.

V úterý 16. června proběhla po setmění na budově veřejného sálu Hraničář moderní projekce videomapping.
FOTO, VIDEO: Videomapping měnil Hraničář

Trasa začne u Činoherního studia, odkud budou lidé vyrážet po skupinách po třiceti minutách od 18.30 až do 21 hodin. Zahajovací show chystá spolek Kult s týmem Radima Vizváryho, mima, choreografa, režiséra a držitele Thálie za excelentní představení Sólo. I tuto hru letos divákům Kult představí.

„Na zahájení se podílí špičkový tým 3dsense zaměřený na interaktivní technologie. Pomohou technici Činoherního studia a Hraničáře a lidé z Dobrovolnického centra,“ doplňuje organizátorka Lenka Havelková s tím, že zahájení je pro diváky zdarma.

Festival Kult potrvá až do 21. října a nabídne řadu špičkových kusů. „Mezi nejatraktivnější patří například představení souboru La Putyka s názvem Batacchio. Hostí ho v úterý 16. října od 19.00 hodin Dům kultury. Vstupenky do přízemí jsou už vyprodané, zbývá jich zhruba stovka na balkon. Ale zrovna pro cirkusové představení může být výhled z balkonu výhodou,“ připomíná pořadatel.

Festival Kult 2016.
Divadelní festival Kult 2017 se blíží, láká na velké zážitky