Po relativně krátké přestávce ve finále adventu a mezi svátky se opět naplno rozjíždí Severočeská vědecká knihovna. V její budově ve Velké Hradební 49 už lze navštívit výstavu fotografií „Barma Země nejen tisíce chrámů" horolezce, cestovatele a fotografa Jiřího Reissiga. Je pěkná, ale pozor. Potrvá pouze do 28. ledna!

Ve vitrínách v Churchillově 3 představuje knihovna výstavu „Vše jedno jest", verše ve fotografiích regionální básnířky Radky Hryzové. Potrvá o něco déle, až do 11. února.

Jamajka, ostrov rumu, slunce i reggae.„Přírodu obdivuji od dětství. Postupem času mě její moudrost prostupuje stále více. Vše, co se týká života na Zemi, dotýká se každého jednoho z nás. Vše jedno jest," říká o sobě Radka Hryzová.

Jako básnířka vydala Radka Hryzová tři sbírky: Křídla, Hovory s duší a Klíč od zahradníka. „Ve výstavní kolekci fotografií se její verše prolínají s přírodou," připomněla ještě Iva Opravilová z ústecké knihovny.

Jamajka, ostrov rumu, slunce i reggae. Tak nazval svou besedu v úterý 14. února od 17.00 v Churchillově 3 Karel Starý z CK Nomád. „Zve na nejtypičtější karibský ostrov, kde v „nejhříšnějším městě světa" Port Royal vládl 1. mezi piráty v Karibiku, kapitán Henry Morgan. Do „Etiopie Karibiku", kde je císař Haile Selassie uctíván jako prorok Boží. Do pravlasti reggae, dredů a věčné inspirace pro nezávislé. Do prostředí, kde byly natočeny desítky slavných filmů. Na podmanivou Jamajku s překrásnými plážemi," dodala ještě knihovnice.