Mnohé ze zmíněných skupin, například i duo Verona, do amfiteátru ústeckého Letního kina přivezou novinky. A Verona dokončuje nové album. „Vyjde v září. Duo na něm slibuje více živých hudebních nástrojů a muzikantů, tudíž pozmění sound. Než se tak stane, je tu píseňNech si zdát, ochutnávka z nového alba," uvedl Jiří Kouba z firmy Universal, která CD vydá.

Retro-funky hit

„Téměř každé léto se Peter Fider a Markéta Jakšlová vytasí se skvělou letní písní. Ani rok 2014 není výjimkou. Teď producent Peter Fider servíruje příjemnou pop záležitost s retro-funky nádechem. Je plná pozitivní energie. Veronu ukazuje v trochu jiném světle, než jsme byli zvyklí."

K létu patří i nějaký ten flirt. „Každý z nás ho jistě alespoň jednou zažil. Takový menší letní úlet byl inspirací k textu písně," shodli se oba hlavní protagonisté, když k songu Nech si zdát představili videoklip. Koncem června ho točili na severu Čech, v okolí Mimoně," prozradil Kouba.

A to v roce, kdy zjara Verona slavila dvanáct let existence. Za tu dobu Peter a Markéta vydali šest úspěšných alb, dvě DVD a odehráli více než tisíc živých vystoupení nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Bulharsku, Polsku, Americe nebo dokonce v Číně. A jak tu již bylo řečeno, klipem „Nech si zdát" taneční duo upozorňuje: „Už v září vydáme své zbrusu nové studiové album."

Nebe až do nebe

Výrazný objev posledních měsíců, kapela Nebe, kterou katapultoval úspěch jejích hitů do nebeských výšin, tráví léto na hudebních festivalech i jako host Kryštof kempů.

„Jejich svěží zvuk, působivé texty a přesvědčivé vystoupení oslovují stále více fanoušků. Nebe jde zkrátka správným směrem, z nebe na zem tahle parta asi jen tak nespadne," věří Štěpánka Batíková z Universal Music.

Zdroj: Youtube

Nyní poprocková pětka má další singl „Padáky". Tak jako předchozí dvě hitovky „Vteřina" a „Než se rozední" je z druhého studiového alba Než se rozední (jaro 2014).

Aby to mělo spád

Za singlem opět stojí osvědčené autorské duo Petr Harazin a Štěpán Petrů. „Chtěli jsem přijít s živou písní, která má spád a zafunguje i na koncertech. To jsme si ověřili. Všichni pod pódiem na ni hromadně skáčou a zpívají si s námi její slogan," je rád kytarista a autor hudby Štěpán Petrů.

Labské léto 2014LETNÍ KINO ÚSTÍ NAD LABEM

Všichni svatí
Nebe
Kateřina Marie Tichá
Jelen
Verona
Xindl X + Xindloviny Live
Support Lesbiens
Chinaski
Lucie Bílá

vstupné: do 29. 8. 100 Kč na osobu, na místě 150 Kč. Děti do 120 cm zdarma

Lítací polemikou protkaný text písně si říkal také o poutavé vizuální zpracování. Klip, který Nebe točilo na pár lokacích v Praze i na letišti v jižních Čechách. Vznikal téměř 48 hodin bez přestávky a zpěvák Petr Harazin při něm zažil horké chvilky.

Žaludek pod krkem

„Nejsilnější pro mě byl tandemový seskok, který jsem dělal jen proto, že jsme si řekli, že to klipu pomůže. A přiznávám, dostat ho dřív jako dárek, nechám ho propadnout. Zvlášť, kdyby bylo tak mizerné počasí jako při našem natáčení. To mi hrálo do karet, jelikož bylo pravděpodobné, že se nebude skákat a bude se muset točit s triky. Odpoledne se ale mraky rozkrájely a bylo jasné, že do toho půjdeme, takže žaludek jsem měl těsně pod krkem. O tom je i text té písně. O muži, který váhá, jestli zvolí černou nebo bílou pro rub či líc, pravdu či lež," říká Petr.

Za námětem a režií klipu, který se celou dobu točil pozpátku a vypráví tak retrospektivní příběh, stojí zkušený Ondřej Urbanec, spolupracovník Adama Mišíka, Support Lesbians, TataBojs, 100°C i Tony Graves.

O tři kilometry výš

„Natáčení klipu s Nebem si budu dlouho pamatovat. Když Petr skočil z letadla, tak si nás pilot s kameramanem a herečkou pěkně vychutnali. Ze tříkilometrové výšky jsme přistáli střemhlav několika vruty a s otevřenými dveřmi letadla asi za pět minut. Bylo to jak jízda na horské dráze, pilot se smál, ale my to ještě chvíli rozdýchávali," vzpomíná na adrenalinové natáčení Ondřej Urbanec.