Po celé léto, každou neděli, se zde koná akce Malý Hamburk. Nabídne postupně jedenáct hudebních multižánrových festivalů. Program zde začíná vždy ve 14.00. V jejím průběhu se představí v sadech vždy tři až čtyři účinkující.

V neděli 12. července se nejprve představí Alasdair Bouch. Angličan, žijící již sedm let v Praze. Je to písničkář, který navazuje kontakt s publikem a velmi pochybuji, že jej udržíme na pódiu po celou dobu koncertování.

„Jeho projev je přirozený a ve své tvorbě se opírá o prvky blues a lehkého rocku. Umí navodit dobrou atmosféru celé akce, posluchačům dá příjemnou náladu," říká pořadatel Antonín Moravec.

Ruský viruos na akordeon

Od 15.00 zahraje Igor Barboi trio. Igor Barboi je ruský virtuos na akordeon. Získat vysokoškolský diplom ve hře na akordeon není nikterak jednoduché a získat jej v Rusku, kde jde o národní nástroj, je známkou skutečné kvality.

Spojení s kytaristou Martinem Herbstem dalo této dvojici nové možnosti koncertování a když se k nim v loňském roce připojil cellista Vojtěch Čermák, stali se vynikající hudební skupinou, která dnes úspěšně hraje po celé České republice.

Zhruba v 16.00 se představí karlovarský písničkář Marek Borský. Mladý básník a melodik používá neotřelé texty. Na první pohled jsou plné skepse a deprese, ovšem talentovaný kytarista je sám mužem příjemného vystupování. V jeho podání tedy i ty nepěkné věci znějí pěkně.

Plachá pianistka z Jihlavy

Odpoledne uzavře jihlavská pianistka Crazy Áňa. Absolventka Konzervatoře Jaroslava Ježka skládá své věci sama a často přímo na pódiu. Stala se hvězdou Barování se Sandrou Novákovou již před několika lety.

V civilu je to velice plachá dívka, která odmítá nabídky ke koncertování. Na pódiu se ale stane sebejistým člověkem, který přestává vnímat okolí a cítí jen klavír…

Budete-li mít chuť se tuto či nějakou následující neděli projít v Městských sadech, stavte se u fontány, sedněte si na lavičku nebo jen tak do trávy a zjistěte, že i uprostřed městského hluku se dají vytvářet oázy, ve kterých vám bude příjemně, odpočinete si a navíc potkáte zajímavé hudebníky, na které si můžete doslova „sáhnout".