Na Universu Tour 2017 s Ondřejem Brzobohatým zazpíváte 23. března v Liberci. Jak jste se dali dohromady?
Jsme kamarádi pár let, máme podobný humor i lásku k muzice. Na jevišti si slepě rozumíme, je stejně akční jako já. Zazpíváme spolu pár písniček, myslím, že i to bude spontánní.

Ústí se turné vyhne. Nabídla jste alespoň ukázku z něj na 8. Plese severočeských patriotů 11. února?
Minimálně ukázku mého já na jevišti. Miluju zpívání i publikum, těším se. Běžně vystupuji s kapelou, hrajeme jen vlastní repertoár, nebo to s kytaristou mícháme. S Boom Bandem je to trošku jiný soudek. Něco mého i půjčeného. A lidé si přáli něco z toho, co jsem zpívala v soutěži Moje tvář má známý hlas. Takže mix.

Ples patriotů má přísný dress code; pánům černý smoking, bílou košili, jednobarevnou kravatu, dámám dlouhé šaty. Je to rozumné pro udržení úrovně plesu, či byste byla jako více benevolentní?
Mně se to líbí, k plesům to patří. Když mě manžel vezme do divadla i na koncert vážné muziky, nechápu lidi, kteří jdou v džínách. Je to pro mě zneuctění. I když to někomu může přijít zaprděné, oblek a šaty k plesu patří stejně, jako ke sportu patří sportovní oblečení, do bazénu plavky a do postele pyžamo nebo úplně bez. O plesu více: Ples patriotů se vrátil vesele, zábavně, emotivně

Vrátíte se ve 3. sérii soutěže Tvoje tvář má známý hlas?
Nevrátím. Leda že by si mě zavolali na jednu epizodu do poroty, ale o tom nic nevím.

Byla pro vás ta show podobný adrenalin jako Star Dance?
Bylo to úžasné. Až je mi trapné, že novým soutěžícím budu závidět. Je to úžasný koloběh práce i vypětí sil, nervozita a absolutní změna pracovního i osobního života.

Změnila byste na Hlasu něco?
Bodování nás trošku otravovalo, ale zas to bylo k dobru vítězům, kteří posílají výhru na pomoc různým organizacím, lidem v nouzi.

NEJTĚŽŠÍ? BEYONCE

Co z Tváře bylo nejtěžší, kdo z kolegů vás dostal?
Nejtěžší asi byla písnička od Beyonce. Myslela jsem si, že jsem lepší tanečnice, má maminka se asi obracela v hrobě… minimálně při zkouškách. Já a moje ego trpělo. Je neuvěřitelné, jak se člověk přehodnotí. Dostali mě všichni tím, jak makali, jací jsou parťáci. Děkuji za tu zkušenost.

Je to těžké pro vaši rodinu pendlovat mezi Německem a Čechami? Chvíli zpívat pop zde, pak být rockovou dračicí s Die Happy? Chystáte CD, že?
Teď moc nependluju, hlavní jsou pro nás Čechy a Praha. Ve Tváři jsem pop zpívala, ale to patřilo k pořadu. Jinak si vybírám, co zazpívám, super písničky miluju, ať je to pop, rock či blues. Hlavní je melodie.

Jako dítě jste milovala Olympic, ve Tváři jste se za otce převlékla, zpívala ho. Bylo to náročné? Čím vás naposledy Petr Janda překvapil?
Bylo to hodně náročné. Znám ho tak dobře, a přesto jsem se do něj nikdy nevtělila. Zvláštní zkušenost. Překvapuje mě pořád, hlavně vitalitou a humorem.