Vstupenka stojí pro dva dospělé 1 tisíc korun, netypické představení hostí ve čtvrtek 21. června od 20.00 Severočeské divadlo opery a baletu.

„Hurvínek si dovoluje pozvat vás na své představení do divadla v Ústí. Zbývají volná místa z benefičního pořadu, která jsou k dispozici za 250 Kč. Kdo ale chce ještě přispěti na autobus pro zájezdová představení, aby byl Hurvínek dětem z regionů blíž, může. Budeme jen rádi," uvedl Sladký. Benefici ale trochu komplikuje fakt, že je v den důležitého zápasu ČR na Euru 2012.

Známé loutky vznikly v roce 1919 (Spejbl) a 1926 (Hurvínek). Život jim vdechl a jejich charakter určil divadelní nadšenec Josef Skupa (1892 - 1957), vychovaly řadu generací. Jejich staré dopravní prostředky ale také utrpěly časem a naježděnými kilometry. Legendární dvojice Hurvínek a Spejbl se tak rozhodla udělat benefici a požádat všechny, kteří je mají rádi, aby jim pomohli s jejich nápadem.

Proto se Hurvínek a Spejbl s Máničkou vydali do 30 měst se speciálním programem, určeným především pro ty, kterým trio zpestřovalo dětství a mládí. Hru pro dospěláky napsala Helena Štáchová, je určena jen pro benefici.

Po premiéře 29. května v hotelu Voroněž (Brno) pokračuje benefice ve čtvrtek 21. června v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí od 20.00 a 25. 28. června v kinosálu pražské Lucerny. Nyní se rodí nový projekt pomoci Divadlu S+H, tzv „republiková jízdenka" na nákup více vozidel.

Máte-li dřevěné postavičky rádi a chcete pomoci, navštivte vystoupení. Lístky lze domluvit telefonicky (Karel Sladký, 475 208 666, 732 499 284, karel.sladky@mplus.cz), budou ale také k mání i v divadle před představením.

Zpracovali Hana Štrymplová a Radek Strnad