„Proti proudu lze nejlépe postupovat soustředěně, pomalu a s oporou pevného dna starého stovky tisíc let. Pouze tak narazí odvážný hledač třebaže po pás ve vodě na tóny a melodie, které zůstaly otisknuty v reliéfech času od jeho počátků, aniž by se kdokoliv namáhal měřit jejich význam či „velikost." Nezměřitelné totiž odpočívá skrytě a hluboko. Tomášovo duo nastoupilo na nelehkou pouť plnou askeze: Kde ostatní s gustem hulákají do světa jistě důležitou zprávu o své existenci, nabízí Tomáš Palucha zprávu o existenci jako takové," uvedl pro Ústecký deník Tomáš Petermann, mluvčí Hraničáře i Fillovy galerie.

AUTOBUSÁK S BANJEM

„Když s někým Tim Remis nevytváří hlasitej bordel či nejezdí s autobusem (což je jeho zaměstnání), prostě popadne banjo a hraje neuvěřitelně silné písničky, které navíc zpívá maximálně citlivým hlasem. Putování Tima po Česku sice začalo tím, že na cestě autobusem z Berlína vystoupil v Teplicích místo v Praze, ale zbytek jeho výletu už se odehrál bez potíží," doplnil ještě Tomáš Petermann.

Pátek už na velkém pódiu ve veřejném sále Hraničář bude patřit polské kapele Kamp!. Asi nejsvěžejší současná kapela od našich sousedů s energií nabitými hity se v Ústí představí již podruhé. Fanoušci Experimentálního prostoru Mumie ji tak již velmi dobře znají.

„Taneční Kamp! táhnou Polsko za hranice, během necelých pěti let vybrousili svoji vlastní verzi retro synth popu do tak úspěšné podoby, že se dostali až k vystupování na prestižním festivalu SXSW v Austinu, Texas. Loni na podzim vydali druhou desku Orneta, z níž tahají jeden hit za druhým a koncertně jsou ve výtečné formě," doplnil Petr Kuneš, do loňska ještě dramaturg Mumie, dnes ale již mluvčí ústeckého Činoherního studia.