Tak jako na novém albu Zrození ji tu doprovázel český soubor Musica Bohemica řízený hudebníkem Jaroslavem Krčkem.

Čím vás Krčkův soubor těší?
Imponuje mi hudba, jakou provozuje Musica Bohemica, ale nejvíc mě baví pan Krček. Má úžasný esprit, je to moudrý, inteligentní a charismatický člověk. Takovými lidmi se ráda obklopím, ráda z nich čerpám.

Co spolu ještě plánujete?
Z natáčení vánočního alba nám zbyly tři nahrané koledy. Takže jsme v Supraphonu oznámili, že se chystá natočení Zrození 2. Doufám, že během dvou let natočíme druhé album koled. Bude asi typičtější, třeba jen z koled českých a moravských. Navíc mi pan Krček slíbil, že pro mě napíše vánoční mši.

Mezzosopranistka Dagmar Pecková.
Dagmar Pecková po koncertě v Ústí: Na silvestra si dám nohy na stůl

Každý rok točíte nové CD. Bude i v roce 2019?
Letos na jaře jsem si splnila sen s Gustavem Mahlerem a Písní o zemi a na podzim Nativitas s panem Krčkem. A už jsem začala točit další CD, Darek Král mi napsal novou elektronickou hudbu. Jsou to pro hlas příznivě psané písně, pohled na patnáct francouzských, rakouských, italských, holandských a španělských expresionistů a impresionistů v různých jazycích. Můj hlas bude opěvovat obrazy; těším se, bude to zajímavé.

Co jste o Vánocích poslouchala jako dítě, co nyní?
Když jsem byla malá, nebylo moc možností poslouchat hudbu na přehrávači. Doma jsme si sesedli u klavíru a spolu zpívali koledy třeba v trojhlase. Přiznám se ale, že svou novou desku si pouštím pro sebe už teď a těší mě. Je to ale výjimečné, málokdy jsem schopná poslouchat své nahrávky.

Mezzosopranistka Dagmar Pecková.
Dagmar Pecková: Jídlo pro osm lidí sníme ve čtyřech