Doznívá Václavova Půlnoční, pěkné „Halelujá". Slovo si berou Marek Leština i Kamil Bílský, spíkři Hitrádia. Publikum s nimi soutěží nyní i ještě mnohokrát. Je to skoro jako na Pivovarských slavnostech Zlatopramenu, lidé často hrají o jeho ceny.

Anna K po Neckářích nezapomíná na pěknou Večernici, pod pódiem je slušný dav, exzpěvačka divadla Semafor chválí publikum i počasí.

Taky jste zmokli?

„Taky jste včera mokli? Ještě že už je dnes pěkně." Se slušnou kapelou za zády připomíná své hity i písně z nové desky Relativní čas. „Chci podpis i fotku s ní. A taky jí chci říct, aby jí teď po té zákeřné nemoci, kterou porazila, zdraví vydrželo," říká před autogramiádou Anny K Gabča z Neštěmic z Ústí. „Anička mě sem přilákala, byla jsme zvědavá, jak teď vypadá a vystupuje. Jsem zvědavá i na Alžbětu Kolečkářovou, té jsem hodně fandila i v SuperStar, a na Janka Ledeckého dnes na závěr. Uznávám ho jako hudebníka i jako člověka," říká.

Soutěží není na takové akci nikdy dost, zvlášť, když si některé kapely dávají načas se zvučením, jako třeba parta okolo Anny K. Je tu nečekaná souvislost s úžasným pátečním koncertem skupiny Flamengo na Dočesné v Žatci. Že s Annou K hraje na basu Guma Kulhánek, doprovází ji už roky, vím. Ale on s ní hraje na klávesy a zpívá sbory i Pája Bohatý, který doplnil legendární sestavu Flamenga zpěvem a klávesami v Žatci. Nahradil bývalého klávesistu.

Trocha nervozity

„Bylo to trochu nervózní, šlo o první koncert, start turné" ohlédl se na Labském létě pro Deník Guma. „Těším se na další koncerty. Jsem host, ale užívám si to," doplnil právě Pája Bohatý. Jestlipak to věděla i fanynka, která si na festival přinesla vlastnoruční „transparent" Anna K!?

Dlouhovlasý bývalý rocker ze skupiny Arakain, Petr Kolář, překvapuje příjemně ostrým zvukem své kapely, bubeníka, baskytaristy a sólového kytaristy. Ale kdo čeká jeho hity, ty z nové desky i seriálové, jásá. „Kolik z vás má moje nové album? Jeden, dva, tři," počítá zvednuté ruce v publiku. „Tak to je paráda!"

Když holky zlobí

Zní „Jednou nebe zavolá", Kolář slibuje i song pro holky, co zlobí. Opět nechá hlasovat, už se zvedá rukou více. Tolik zlobivých fanynek jen v Ústí! A na závěr Kolářova a Schelingerova Šípková Růženka…

Přijíždí Pepa Vojtek z Kabátu, u pódia se fotí s pár fanoušky. Bohužel to netuší jeho další příznivci a po vystoupení složeném z muzikálových hitů čekají tamtéž, ale už marně. „Manžel má Kabát rád, ale nevěřil mi, že je to TEN Vojtek. Tak to vidíte, BYL to on, ale od Kabátů nic nezpíval," říká po vystoupení Laďka Kreslová z Ústí.

Ještě dřív zpívá Alžběta Kolečkářová, objev Česko-Slovenské SuperStar. Z nové desky dává hit Andělskej flám, od Adele (a Boba Dylana) píseň Jak silná mám tu stát… „Text mi napsal Oskar Petr," prozrazuje sebevědomá dívka. Její kapela je mladá, ale perfektní, nové vlastní písně také, hlas má malá slečna jako struhadlo, když chce. Je velkým příslibem do budoucna, když jí tento „nášlap" vydrží nadále. A při troše štěstí…

Radši větší uličky

Další přestávka a soutěž. Kelímek s pivem putuje po řadách kinem. „Vyhrál pán, kterého jsme si všimly. Jak šel kinem, uličky mu byly malé," smějí se dvě dámy u pódia.

Zpěvák Ztracený, méně úspěšný souputník Tomáše Kluse (Ale kdo na něj dnes má, že?), zkouší i s kapelou na jevišti. Brzo prý vydá nové CD, zpívá z něj pár písní. Má úspěch jako Michal Hrůza s kapelou Hrůzy, vracející se i k hitům své dřívější kapely Ready Kirken. Zpívá 1+1, Evo ze seriálu Vyprávěj, na kytaru mu v kapele hraje brácha…

Věž z plechovek

V soutěži postaví Kateřina Lamanová z Ústí plechovky Zlaťáku na sebe dříve než její konkurent, muž. Dívka vyhrává tři balení maxilahví Zlatopramene. Prý: „Mé první vítězství v životě!" A spíkrům prozrazuje, že jedno balení věnuje své kamarádce Monice, která má právě ten den narozeniny. „Vlastně to všechno vypijeme spolu," říká další její kamarádka. Nakonec zpívá Ledecký a po něm je ohňostroj, ale už beze mě. Vždyť z Dočesné v Žatci jsem se ten den vrátil až ve dvě v noci.