Pak přijďte do kinosálu v Povrlech v sobotu 28. března a 11. dubna, vždy od 18.00. Tak zve Ochotnický divadelní spolek Povrly.

Nevěra není k smíchu

„Co je to za nesmysl," ptá se soudný čtenář. Ať čte dál…

Chystaná divadelní hra je o nevěře. A ta umí život zkomplikovat! Nakupí před nás moc problémů. Každý se jí zuby nehty snaží vyhnout, jak to jde.

Marně, zbytečně. Ta bídnice si nás vždy najde, naláká do svých tenat. Jejím nástrahám odolají pouze mimořádně výjimeční jedinci. Běžný občane, nemáš šanci!

Zkrátka sami teď vidíte, že na tomto tématu není a ani nemůže být nic k smíchu…

Teorie smíchu ovšem praví, že se s chutí zasmějeme tomu, čemu bychom se vůbec nesmáli, stát se to nám. To se pochopitelně vztahuje i na patálie spojené s nevěrou. Nevěrou divadelní, samozřejmě.

Kožich pro milenku

V divadelní hře „Kožich pro milenku" je nevěrou prošpikovaná celá rodina. Nezasvěcený člověk by řekl: „To už je přímo tragédie.!"

Ale pozor! Při vícenásobné, chcete-li reciproční nevěře, paradoxně dochází ke zvláštnímu jevu. Matematika tento jev označuje jako vykrácení, v běžném životě to známe jako „co jsme si, to jsme si."

Po celou hru budeme sledovat Dominový efekt utajované a odhalované nevěry. Budeme sledovat pozoruhodnou pouť kožichu coby materiálního ztvárnění nevěry. Užasneme nad vynalézavostí aktérů nevěry, užasneme nad jejich nadhledem a tolerancí.

Ale na rovinu: Ono jim nic jiného nezbývá. Život jde dál.

Dětský pohled

Ačkoli se kaskádou malérů a trapasů dostaneme až k nešťastnému konci, přesto budete odcházet šťastní a spokojení. Bude to, jako byste se probudili ze špatného snu.

Aby ne, když se ty maléry a trapasy nestaly vám, ale hercům. A vy jste se jim od srdce zasmáli.

Příběhem vás provedou dva sourozenci nevěrných rodičů. Zahrají je Natálie Voštová (14) a Michal Marko (11). Dětským pohledem komentují děj a tudíž mají tolik potřebný odstup a nadhled. Tedy to, co do života potřebujeme všichni.

Za ODS Duha Karel Sobota, autor a režisér hry