Koncert začíná v sobotu 28. února ve 20.00 a zahájí ho místní parta Gorily v mlze.

„Z hudby kapely Zuby nehty je cítit radost ze života i nadhled. Je to návrat dávných přátel, kteří vlastně nikdy úplně neodešli," těší se Marek Janotka z týmu pořadatelů.

Zuby jsou ve formě

„Jak jsem teď viděl několik koncertů Zubů nehtů, a připravoval jsem s nimi novou desku, tak určitě ty písničky stojí zato. Je tam několik potencionálních hitů, té kapele to teď docela šlape, jakoby chytila druhý dech. Ty písničky jsou dobrý a lidi, kteří je mají rádi, nebudou zklamaní," řekl Deníku hudebník a zpěvák Miroslav Wanek, lídr dříve teplické rockové skupiny Už jsme doma, autor hudby k Večerníčkům Krysáci.

„Nové písničky v dobrém slova smyslu navazují na historii, kterou kapela má. Krom toho se mohou lidé z Ústí těšit, že v Zubech nehtech hraje na saxofon a zpívá i Alice Flesarová, která je momentálně občankou Ústí," dodal Miroslav Wanek a na koncert zve.

Zuby nehty hrají od roku 1987, historie skupiny sahá ke kytarovému duu Plyn (1980).

Plyn byl zakázaný

V roce 1983 jim byl v rámci tažení proti „nové vlně se starým obsahem" název zakázán, hráli dál stovky koncertů jako Dybbuk. Její EP v pantonské edici Rock Debut kritiku i posluchače nadchlo.

V roce 1987 Dybbuk končí, Marka Míková, Pavla Slabá a Naďa Bilincová zakládají Zuby nehty. Vydaly alba „Utíkej", „Král vysílá své vojsko" a „Dítkám" (1997), kde jsou předělané skladby Dybbuku i novinky. Po turné k CD „Loď odplouvá" (1999) už končí.

Skupina Zuby nehty se vrátila zpět na pódia kolem roku 2005. Hrála v klubech a na festivalech v ČR, příležitostně i v zahraničí (USA, Nizozemsko, Izrael).

Zuby Nehty dnes: Marka Míková (piano, zpěv), Hana Řepová (bicí, zpěv), Kateřina Jirčíková (fl., sax, zpěv), Alice Flesarová (sax, zpěv), Jan Maxa (baskytara, zpěv).

Vstupenky za 150 Kč budou k dispozici v pokladně DK Tisá před koncertem.

Na Nehty i vozem

„Při dopravě osobním vozem lze využít parkovací místa před kulturním domem či větší parkoviště při vstupu do skalního města v Tisé vzdálené od DK Tisá několik málo stovek metrů. Fanoušci z Ústí mohou využít hromadnou dopravu, zastávka se jmenuje Kulturní dům," uvedl Petr Bureš ze spolku Kultura Tisá.