Více v rozhovoru Deníku s oběma pořadateli…

Co vše lze čekat od Ládi Křížka? Kdy byl na severu naposledy?
Jan: Měl by od něj zaznít průřez jeho tvorbou od Vitacitu přes Citron a Kreyson až po sólovou tvorbu. Logicky lze čekat spíše pomalejší věci. Naposledy jsem já osobně zažil Kreyson někdy v roce 1991 ve sportovní hale na Severní Terase. Nedávno měl vystoupení v Mostě, ale obecně do severních Čech moc koncertovat nejezdí, což mi prozradil při neformálním rozhovoru.
Hanka: Já osobně si ho již nepamatuji, proto se i na jeho vystoupení těším. Jako pořadatele nás těší, že přijede.

Jak zajímavý bude unplugged (akustický) koncert Staré školy? Už ho hráli, viděli jste ho?
Jan: Stará Škola Unplugged je naprostá světová premiéra. Kapela nikdy tak nehrála, těšit se můžeme na písně z nového alba i na akustickou verzi starších věcí.
Hanka: Škola je pro Ústečany srdeční záležitost, proto nesmí chybět ani na premiéře rockového plesu.

Na které hity se můžeme těšit?
Hanka: Playlist znám, ale nebudu prozrazovat, i když mě výběr písniček potěšil. Nechám otázku nezodpovězenu, ať se lidi mají na co těšit.

Je ale akustický koncert vhodný na rockový ples? Nezklidní zábavu až moc?
Jan: Bude to ples, ne koncert, myslím tedy, že akustické vystoupení je vhodnější. Lidi si přijdou, doufám, i zatancovat a zaploužit. Na rychlejší věci tu budou U.X.B.
Hanka: Tuto variantu jsme volili i proto, že večer je pojatý jako setkání aktivních i neaktivních muzikantů. Podle odezvy se někteří uvidí pod dlouhých letech, klidnější muzika udělá přátelskou atmosféru, nebude rušit návraty, setkání.

Co jste si objednali od U.X.B? .
Jan: Zahrají také několik věcí akusticky. Chceme dokázat, že i v této podobě mají některé rockové klasiky (Katapult, Kabát či AC/DC) co říci.
Hanka: Roztančí celý sál a myslím, že všichni si s nimi zanotují známé písničky. K plesu patří zábava a tu nadělí tato formace.

U. X. B. hrají už roky, rostou? A mají i vlastní věci?
Jan: Hrají už asi 10 let a jsou čím dál vyhranější. Vlastní věci skládají ale jen málo.

Kde seženu lístky na ples, kolik vlastně stojí?
Hanka: Vstupenky v předprodeji jsou za 100,-Kč v klubu Doma, na místě pak už přijdou na dvojnásobek.

Slibujete na ples i doprovodný program? Zapojíte „do hry“ i návštěvníky?
Hanka: Ples zahájí skupina akrobatického tance Fire Stars, předvede show pro pány i pro dámy, z jejich vystoupení chvílemi mrazí v zádech.
Návštěvníci dostanou také šanci koupit si i na plese CD skupin, ale do klubu Doma chystáme i malou vernisáž Luďka Jiřeny, naivního malíře z Ústí. A po celý večer si mohou návštěvníci prohlédnouti fotografie z akcí pořadatelů.

Děkovala jste už Křížkovi. Cítíte vděk i k někomu dalšímu?
Hanka: Chci poděkovat klubu Doma, tedy panu Johanovskému, Deníku a všem dalším, kteří nám pomohli tuto akci v premiéře zrealizovat.