Aktuální hit „Magdaléna" představí pop-punkové Rybičky 48 v klubu Doma vedle svých úspěšných písní Zamilovaný/nešťastná, Léto, Vážené dámy a řady dalších.

Slibuju, že nebudu pít

Kapela, která v Česku předskakovala jako host turné amerických The Offspring, dorazí do Ústí na svém historicky největším turné. Jmenuje se podle posledního videoklipu a singlu Slibuju, že nebudu pít Tour.

Ač muzikanti připravují show, kterou od nich zatím jejich fanoušci neviděli, koncert bude stát hlavně na energii a zábavě, které dokážou vtáhnout do děje fanoušky všech věkových skupin.

Začátek koncertu ve zdejším klubu Doma je ve 20.00 hodin. Zároveň kapela přichází s novým klipem ke skladbě Magdaléna. Je sestříhaný ze záběrů vyprodaných podzimních koncertů a fanouškům ukazuje, na co se mohou těšit od února ve větších sálech.

„Tohle turné bude určitě naše největší. Těšíme se na něj a slibujeme spoustu technických vychytávek. Ale naši skalní se nemusejí bát, že je čeká laserová show, se kterou budeme sestřelovat družice nebo zlatý slony tančící na chobotech. To určitě není to nejdůležitější. Lidi chodí na naše koncerty hlavně kvůli silné energii, kterou se jim sami snažíme posílat z pódia a tu za nás žádný blikátka neudělají," říká Petr Lebeda, kytarista Rybiček 48.

Střídáme nesmrtelnost s umíráním

„Do každého vystoupení jdeme, jako by mělo být naše poslední, stejně tak i do následní afterpárty s fanoušky," hlásí jeho spoluhráči.

„Takže pak děkujeme za každý nový ráno a slibujeme, že už nebudeme pít. To nám pravidelně vydrží nejpozději do dalšího koncertu," tvrdí zpěvák a baskytarista Kuba Ryba s tím, že víc už říká jejich aktuální humorný kontroverzní klip. Totiž právě v něm Kuba zemře a během rozlučkové party v krematoriu se probere k životu.

„Je to stejný jako v tom klipu, prostě střídáme fáze nesmrtelnosti a umírání. Na koncertech jsme nesmrtelní, pak si lížeme rány a počítáme čas do dalšího koncertu a nové fáze nesmrtelnosti."

Jako předkapela zahraje velký nový talent české scény John Wolfhooker, který sbírá úspěchy i v zahraničí.

Čtyřka Rybičky 48 vznikla již v roce 2002. Má na svém kontě už pět řadových alb, dvě DVD a loni bavily v Ústeckém kraji například i Pivovarské slavnosti v Letním kině v Ústí či jednodenní open air festival Vysmáté léto v Kadani.