„Na programu koncertu jsou Langovy skladby „Sinfonia pastorale in G" a „Concerto pastorale in D pro cembalo a orchestr". V něm bude mít sólo Rudolf  Zelenka," zvou pořadatelé.

První část koncertu nabídne také hudbu J. Myslivečka „Aria pastoralis pro soprán" a Linkovu „Pastorellu in C pro alt". V ní zazpívá sólo Věra Páchová, v Myslivečkovi pak Jarmila Baxová.

Následně představí Bendův komorní orchestr s hosty Pastorellu „Hej, hej, jeden i druhej" od T. N. Koutnika a také Rybovu skladbu „Missa pastoralis pro sbor a orchestr". V ní mají sóla Jarmila Baxová (soprán), Věra Páchová (alt), Pavel Machát (tenor) a Jakub Hrubý (bas).

„Ústecký pěvecký sbor vystoupí pod taktovkou sbormistra Jiřího Magasanika. Pěvecký sbor Collegium Hortensis bude řídit sbormistr Jan Zástěra a Pěvecký sbor Gaga Voice Povrly sbormistryně Ivana Ašenbrenerová," doplnila za Bendův komorní orchestr Jana Pavlíková, jeho členka  a pedagožka ústecké univerzity. Akce BKO, který se od svého založení 5. října 1956 zabývá především studiem a interpretací hudby českých mistrů 17.-19. století, je sdružení Benda Arts. Soubor nese jméno člena slavné hudebnické rodiny Jiřího Antonína Bendy (1722-1795).