Muzikál vznikl z iniciativy žáků Gymnázia a SOŠ dr. V. Šmejkala z Ústí nad Labem. Role v něm, stejně jako v Drákulovi, budou mít i žáci Speciální ZŠ, MŠ a Praktické školy v Ústí Pod Parkem 2788.

„Začali jsme na konci září 2012. Jednou až dvakrát v týdnu v úterý a ve středu se konala zkouška, měli jsme také třídenní soustředění v Krkonoších. Na výrobě kostýmů se podílela Gita Nováková z kostymérny Severočeského divadla, žáci si některé kostýmy upravili. Kulisy máme minimální, ale využíváme zadní projekci. Filmové záběry vytvořila kolegyně Alena Krejčová," uvádí Olga Sosová.

Vlasy z Ústí využily filmové adaptace (1979) rež. Miloše Formana. „Aktuálnost tématu je stále živá, ať už je to nechuť k válce i ke stereotypu či potřeba se vyjádřit po svém, zaujmout i šokovat. Kvůli krizi se dnes volá po změně a my k tomu přispíváme alespoň herecky. I naše pojetí končí nesmyslnou smrtí nejen hlavního hrdiny, ale i mnoha dalších mladých lidí a vrcholí nadějí do budoucna," popisuje pedagožka z gymnázia.

V hlavních rolích vystoupí: Adam Vostárek (Claude), Václav Novák (Berger), Lukáš Brabec (Woof), Josef Kopecký (Hud), Barbora Rosenkrancová (Jeanie) a Zuzana Ulrichová (Sheila). „Podle mého jsou ale ostatní role neméně důležité. Jenže nyní zde všechny zkrátka vyjmenovat nelze," soudí Olga Sosová s tím, že sólové taneční výstupy budou patřit Kristýně Holubové a Kláře Nedbalové. Představením bude provázet Lucie Panská.

Hudební doprovod krom režisérky bude doplněn o bicí nástroje (Filip Sazeček). „Moc se už těšíme, těšte se také. Všichni si premiéru užijeme," věří Olga Sosová a zve.