Autorka studovala v ateliéru textilního návrhářství a v atelieru ilustrace a grafiky na pražské Vysoké škole umělecko-průmyslové. Šije, maluje, kreslí a tiskne, pracuje v obchodě s papírem. Její ironické dílko Píchlá včela je hostí Deska vedle hospůdky U lípy na Střekově do 22. září.

Autorka živelně mixuje různé techniky, její výtvarný výraz je prudký a bezprostřední. S punkovou energií využívá, co jí přijde pod ruce, v Ústí vystavuje poprvé na pozvání týmu unikátní venkovní galerie Deska. Představila se v Ústí už také v programu Pecha Kucha Night ve Veřejném sále Hraničář, kde zaujala ústeckou výtvarnici a kurátorku Desky Michaelu Spružinovou. Ta ji také nyní na Desku pozvala.

„Má běžná volná tvorba je blízká tomu, co zde dnes vystavuji. Ke Včele mě inspirovaly vzpomínky, dost často čerpám ze svého podvědomí. Na první pohled to ani nemusí dávat smysl, mám ráda, když si v mé tvorbě každý najde něco svého,“ prozradila slovenská výtvarnice. „V dešti by se mi pracovalo hůř, ale když foukal vítr, bylo celkem legrační, když mi spreje stříkaly jinam, než měly,“ smála se výtvarnice.

Bitva u Chlumce, srpen 2013.
Ústecko čeká pestrá sobota. Pobaví festival Fírfest či výročí bitvy u Chlumce