Proč opět přijít? Protože zubrnické procesí svaté Máří Magdaleny je milá společná akce místního skanzenu, spolku Středohoří sobě pod vedením pedagoga UJEP Jana Kvapila a Divadelního spolku Panoptikum Maxe Fische, která vrátila do zeleného údolí Zubrnic pěknou tradici.

Pouť bez kolotočů, střelnic a stánků „se vším možným“? Akce bez povrchních show, atrakcí a novinek pro davy, zato s duchovním rozměrem? Pouť, při níž lze nejen nahlédnout, nýbrž i fyzicky a duchovně vstoupit do minulosti a přinést si z ní kromě tradičního poutního obrázku či koláčku i něco živého a současného? Pouť, která není jen pastvou pro oči, uši nebo žaludek, ale která od „poutníků“ i něco vyžaduje? Pokud vás toto oslovuje, vydejte se v sobotu do Zubrnic.

Letos již po sedmé vyjde v 10:00 dopoledne od Valschova mlýna v tamním skanzenu procesí ke cti patronky obce sv. Máří Magdalény, aby bylo završeno poutní pobožností v jí zasvěceném kostele. Cestou bude sehrána duchovní fraška o obrácení svaté Máří za zpěvu barokních procesních písniček. Po mši vybude i čas na pečení poutních koláčků s Aničkou v domě z Loubí i další zábavy. Na organizaci obnovené pouti tradičně se zubrnickým skanzenem spolupracují spolek Středohoří sobě a Panoptikum Maxe Fische. 

Letní škola FUD
Tip Deníku: Letní škola FUD začíná právě dnes