Bylo pěkné sobotní odpoledne, okolo Tivoli jezdili výletníci na cyklostezce na kolech, skejtech i s kočárky.

Čtyřka okolo sympatické energické zrzečky Terezky servírovala nadšenému publiku většinu hitů ze svých svou alb, počasí zábavě přálo a hospůdka byla na dvojkoncert dobře připravena. Píšničku Číča věnovali Idio & Idio všem maminkám, které přivedly na koncert své děti a zpestřily už tak pestrou akci.

O děti v Tivoli nebyla nouze, užívaly si i na houpačkách. A bylo jen na rodičích, jestli si během show obou kapel k pivu cigaretu zapálili, nebo ne.

Vděčně přijalo publikum Idio hity Zvířátka, Kauboj či Rovnice. Z muziky Ústečáků sálala radost, čtrnáct písniřek od Idio & Idio bylo tak akorát, aby ještě zbylo dost času na zdařilé finále druhého koncertu Tivolího hudebního léta, heavy nářez Krleš.

Krajina Východu
Fotograf Aleš Bárta zve do galerie Hraničář na exotiku

Ani jejich zpěvačce, která jako jediná z obou part nebyla ze severu Čech ale od Kolína, nechybělo nadšení a energie. „Krleš jsem neslyšel pěkných pár let, ale zase mě bavili. Jim energie snad nikdy chybět nebude,“ pochvaloval si po koncertě Tomáš Janík z Ústecka.

„Je to taková zajímavá klasická heavy muzika. A když je vidím jedou za pět let, jsem zvěd, jak jim to hraje. Navíc si tu dnes užíváme koncerty jen za pivo a když vyšlo počasí, jako dnes, je to tu skvělý,“ dodal zaměstnanec z Kočkova. „Jen je málo vody. Musíme zalejvat, my co máme zahrady,“ dodal.

Své oblíbené kapely přijeli podpořit fanoušci z Teplic i z Krupky. Také ocenili přídavek heavy show, asi jedinou převzatou věc večera Highway To Hell od AC/DC. Kytarista a lídr Krleš Radek Sádovský slíbil i největší hit Krleš, vlastní odvázaný song Krávy´n´Roll se slovy „Nám se nemůže stát, že nebudeme mít co do hudby dát“ a refrénem „Černý krávy jdou, hrajou rock´n´roll, jak to ráno spustí, stáj je na nohou…“

Rybář Milan Kureš a Chlumecký rybník.
Když se candát dobře upraví, je to opravdu delikatesa, říká rybář a gurmán

Ten song si užila i Hanka z Povrlů. Jen ji mrzelo, že právě málo vody v Labi a tak se jí cesta domů poněkud prodloužila. Fungovat přívoz, byla by doma první.

„Byla jsem teď dvakrát na mateřské, Krleš jsem dlouho neslyšela. Tak se těším právě na Krávy,“ tvrdila. A užila si pak vedle Geronima a Esmeraldu nebo Hymny politiků právě písničku, pro kterou si Radek Sádovský nasadil na hlavu fialovou rohatou čepici s nápisem Milka. Krávy´n´Roll je velký hit Krleš.

„Posledních asi deset let není u naší kapely vůbec nic nového. Už jen přežíváme a vlastně se těšíme na to, až skončíme. Ale zatím na to nemáme odvahu,“ přiznal s lehkou ironií v hlase kytarista a chovatel koní Radek Sádovský. „Přežíváme v sestavě Jiří Smělík za bicími, Jirka Zíma basa, Štoky na kytaru a Saša Potměšilová zpívá,“ prozradil lídr.

„Nahrávky nové nemáme, jsme líní a dožíváme,“ tvrdil Radek. „Tak dlouho jako my už je to jen Kabát, Olympic a Stará škola, která nás sem dnes pozvala,“ ohlíží se kytarista. A nakonec ještě kapelník prozradil původ názvu Krleš: „Viděl jsi Tajemný hrad v Karpatech, jak tam vyrážejí dveře Beethovenem? My jsme před lety u nás na vesnici v Dolní Poustevně ten slogan vyřvávali při Velikonocích. A po nich jsme se probudili a zjistili, že už sice hrajeme, ale ještě se nijak nejmenujeme. A tak nám to jméno zůstalo,“ prozradil Radek Sádovský.

A přidal smutný příběh nahrávky výročního koncertu k 25 výročí Krleš: „Jsou to tři roky a ještě jsme ani nehnuli prstem. Vlastně ne, už jsme udělali i zvuk a tím to zhaslo. Už dva roky děláme obraz, jsem dost líní. A na tom to stojí,“ prozradil Radek Sádovský. Ale pak Krleš odehráli excelentní koncert. Ve Velkém Březně v Tivoli dobře pobavil dvě stě lidí.

A kdo to rozjede na Tivolím hudebním létě ve Velkém Březně od 18 hodin příští sobotu 14. července? „Přijďte se podívat na koncert naší Staré školy a Naturalu. Koncert má mít podtitul podle jejich velkého hitu Já na to mám,“ zve kytarista a lídr Staré školy Vítězslav Štefl. A dodává: „Koncerty budou v Tivoli až do 31. srpna. Poslední tu odehrají Ferit a název dostane symbolický – Konec prázdnin.“

Ilustrační foto
Už v roce 993. První historická zmínka v okrese patří Ústí a Chlumci