„Letos hradby ústecké dominanty přivítají tři účinkující,“ prozradil Martin Královský, který akci založil.

Už v pátek 4. sprna vystoupí na hradě Ľuboš Beňa, o týden později 11. srpna písničkář Jiří Schmitzer a nakonec 18. srpna mostecký blues rockový Petr Kalandra Memory Band.

Známého slovenského bluesmana Ľuboše Beňa si lidé pamatují z dua s Matějem Ptaszekem, z účinkování s Charlie Slavíkem i německou kapelou Crazy Hambones či z jamu s Američanem Sean Carneym.

SLOVAK BLUES PROJEKT

Beňo přiveze do Ústí nový Slovak Blues Projekt, kde nechybí matador bluesové scény Petr Radványi a mladá folklórní krev, harmonikář Miro Buzrla. „Těšte se na hudební lahůdky, bude to zajímavé,“ zve Královský.

Zdroj: Youtube

Známý herec a písničkář Jiří Schmitzer bude hlavní hvězdou druhého dílu festivalu. „Mnozí z vás už určitě slyšeli slova neznámého hudebního publicisty: „Jestli český folk někam směřuje, Jiří Schmitzer v tom nejede!“ Bude to jízda někam jinam,“ ví pořadatel.

Třetím koncertem 9. Střekovského hudebního léta je v pátek 18. srpna Petr Kalandra Memory Band z Mostu. Ten tu hrál také v roce 2009 a jeho koncert vidělo přesně 22 fanoušků. Na vině byl tehdy spadlý kámen z hradního masivu a hrad se stal nepřístupným.

„Přejme jim, aby vše dopadlo dobře. Koncert je vždy úžasnou vzpomínkou na jednoho z nejlepších folkbluesových písničkářů, Petra Kalandru,“ dodal Královský.

Premiérový ročník festivalu Rock u rybníka v Proboštově se vydařil.
FOTO, VIDEO: Rocková pohoda u rybníka přilákala více než tisícovku lidí