Tentokrát to bude v režii svého principála Jakuba Špalka působivé ruské drama Detektor lži. „Zpříjemní nám nedělní večer, Ústecký deník spolu s Kašpary a Činoherákem připravil pro čtenáře soutěž o vstupenky," uvedl pro Deník Petr Kuneš, mluvčí Činoherního studia.

O čem tedy inscenace vypráví? „Aby se Naděžda Petrovna dozvěděla, kde její manžel schoval peníze, pozve si domů hypnotizéra. Manžel jí ovšem v „transu" sdělí nejen to, co ona vědět nutně potřebuje, ale prozradí jí také svá další skrývaná tajemství. A pak se teprve začnou dít věci," prozradil děj Petr Kuneš.

V hlavních (a jediných) třech rolích dramatu uvidíme jako Borise Adriana Jastrabana, v roli Nadi Evu Elsnerovou a Hypnotizérem bude také z televizních seriálů (například Comeback) oblíbený Matouš Ruml.

SOUČASNÁ KOMEDIE 

O představení samotném pak ještě prozradil víc samotný principál Kašpara a současně režisér i herec Jakub Špalek.

„Náš divadelní spolek Kašpar na závěr minulé sezony připravil další zajímavou premiéru. Její autor je mladý ruský dramatik, od kterého jsme už uvedli s úspěchem jeho inscenaci Černé mléko. Byl to dost drsný příběh o zázraku na jednom zapomenutém ruském nádraží.

Tenhle text je ovšem dost jiný, jedná se totiž o současnou komedii. Ovšem jestli se při ní opravdu budete smát, to tedy opravdu nevím, neslíbím vám to," popisuje Špalek.

„Drsnost, syrovost, krutost a jasné komické situace z toho je umíchán tenhle nový Kašparův ruský koktejl. Tak nám držte palce a na shledanou na Detektoru," dodává principál.