„To kino je úžasné, rád se sem vracím a zpívám tu. Moje hity tu dobře zní, fanoušci se rádi přidávají,“ těší se Ztracený, který má za sebou 11 let koncertů a pět alb včetně horké novinky, která vyjde v květnu 2018.

Jak důležitý je pro vás den, kdy si povídáme?
Docela dost, vylezli jsme totiž z nory po zimním spánku. Nedávno jsme zkoušeli novou techniku i nové písničky a víme, že máme co nabídnout.

V listopadu 2017 jste vyprodal Forum Karlín jako oslavu 10 let hitu Ztrácíš. Je pro vás ten song tak zásadní?
Samozřejmě. Když jsem ho složil, rychle mě dostal do rádií. Kvůli němu se kouč Martin Červinka rozhodl, že to se mnou stojí zato.
Nebýt písně Ztrácíš, asi by se to stalo taky, ale ne tak brzo nebo ne s takovým boomem. Ta oslava se hodila, všechny koncerty, které mají příběh, jsou pro publikum lepší. Lidi můžou zavzpomínat, co dělali před deseti lety, zda byli ještě svobodní… Díky příběhům jsem sál vyprodal.

Zdroj: Youtube

Marek Ztracený - Vlastní svět  Zdroj: YouTube.com/Marek Ztracený

Byla ta oslava jednoznačný úspěch? Gott a Jandová jako hosté, hodně velký sál…
Byl to ten největší prostor, kde jsme hráli, a určitě splněný sen. Bylo to těžké na přípravu i finance, ale když jsem přišel na pódium a měl vše před očima, věděl jsem, že je to přesně to, po čem jsem toužil. Uvidíte sám na DVD, které na podzim v den výročí koncertu vydáme. Ale zpětně si uvědomuji, že ten koncert byl zase jen jeden z kroků, které nás ještě čekají.

Jak si tedy užíváte velké prostory ústeckého letního kina, kam se teď na majáles vracíte?
To kino je úžasné, rád se sem vracím a zpívám tu. Moje hity tu dobře zní, fanoušci se rádi přidávají.

Tak vypadal Ústecký majáles loni:

Nakolik se vaše kapela proměnila od vašich začátků?
Zásadně. Vystřídala se v ní spousta lidí, obohatili jsme se navzájem. Teď se to poslední roky usadilo na nejvíce fungujícím modelu; jsme na stejné vlně, smějeme se všemu. Jsme parta, která do sebe ráda ryje, ale taky víme, že to ustojíme a nikdo se neuráží. Nekřičíme na druhého, nespolčíme se s třetím, jsme už docela dospělí.

Proč jste celé nové hitové CD nenatočil s Martou Jandovou? S kamarádkami se celá alba netočí?
(smích) Popravdě jsme o tom ani neuvažovali, že bychom po dvou společných hitech natočili album. Ona je tak velká a spontánní osobnost, že si nejsem jistý, jestli by to dělalo dobrotu.

David Vrchotka se narodil v ústecké porodnici 16.4.2018 (16.43) Petře Sýkorové. Měřil 54 cm, vážil 4,2 kg.
FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili

Program Ústeckého majálesu 2018:

11.15 - Pokáč
12.05 - Jakub Děkan
12.55 - Voxel + Pokáč
14.10 - Mirai
15.25 - Lenny
16.40 - Marek Ztracený
18.00 - UDG
19.20 - Horkýže Slíže
20.50 - Chinaski