Petr Linhart, nenápadný autor silných písní, míří na svůj sever. Písničkář, poutník, též milovník krajiny Sudet i jejich příběhů, po čase pobaví klub Café Max.

Hudbu a texty nepíše jen pro Majerovy brzdové tabulky, svou domovskou kapelu, ale i pro Michala Horáčka či Jana Spáleného a pro sebe.

Má tři výborná sólo alba, Sudéta (2007) a Rozhledna (2015),která byla nominována na žánrovou cenu Anděl. V tvorbě reflektuje krajinu, historii i legendy česko-německého pomezí.

SUDETSKÁ COUNTRY

Rád říkává, že hraje „landscape folk" či „sudetskou country". „Nenechte si ujít ten výjimečný koncert, včas si pořiďte vstupenky v předprodeji u nás v Maxu za 150 Kč," vybízí Jan Civín, dramaturg Café Max.

Ve čtvrtek od 20.00 Max pobaví (tentokrát za vstupné dobrovolné) Filip Nuckolls, ex umělecký šéf i režisér ústeckého Činoherního studia.

„V záplavě pietních akcí se Nuckolls pokusí lehce rozverně představit portrét Williama Shakespeara jako reálné lidské bytosti, která zábavu a umění nechápala jako dvě vzdálené galaxie. Pokusí se nastínit obraz divadelního podnikání v alžbětínské Anglii. Možná se tak ukáže, proč anglosaský model podpory divadla není snadno přenosný.

Na řadu tentokrát přijdou také bulvární až lechtivé informace kořeněné spoustou fotek a videí. Určitě doporučuji na přednášku rezervaci míst," dodává Jan Civín.