Na akci nazvanou Malý Hamburk je bude zvát Antonín Moravec, který podobné koncerty s názvem Malá Paříž již řadu let pořádá v Teplicích. První koncert měl být již v neděli 21. června, ale akce se o týden posune.

„Je to velmi narychlo. Potřebujeme vyřešit ještě některé administrativní věci a do neděle bychom to nestihli," vysvětlil Antonín Moravec.

Nejspíše tak nedostane všechny peníze, které mu schválili na posledním zasedání ústečtí radní. Na každou z plánovaných třinácti akcí měl dostat deset tisíc korun. Nakonec jich ale uspořádá jen dvanáct.

Oživí centrální park

„Cílem projektu je vytvořit v centrálním parku pravidelné kulturní akce, oživit prostor Městských sadů, zpříjemnit život ve městě co nejširšímu spektru obyvatel," uvedla mluvčí města Romana Macová. V mušli, která je pro hudební vystoupení určená, se kulturní akce konají jen velmi výjimečně.

Pořadatel slibuje, že na podiu budou vystupovat jak interpreti z regionu, Čech i ze zahraničí. „Mám kontakty na mnoho umělců. Mohu slíbit například vystoupení zpěvačky z Polska nebo kytaristy z Anglie," uvedl Antonín Moravec. Koncerty by měly být každou neděli od 14.00 do 18.00 hodin. Vstup na ně bude zdarma. Pořadatel se pokusí zajistit i občerstvení.

Akce Malá Paříž v Teplicích, na které mají vystupovat většinou stejní umělci jako v Ústí, je velmi populární. Navštěvuje ji řada lidí. „Je to pohodová akce, při které si lze sednout na trávník. V programu bývají zajímaví interpreti," uvedla Olga Bobeková.