Do lázní pak jezdil odpočívat a relaxovat. Užíval si tu termální vody v bazénu a pochvaloval si i lázeňské procedury.

Teď Václav Neckář opět míří do Teplic. Už 26. února se s ním a jeho kapelou Bacily můžete vidět v Krušnohorském divadle. Divákům představí své největší hity i nové skladby v projektu „Mezi svými“.

„Pro komorní prostředí jsme připravili koncertní program postavený na základech třídeskového kompletu s názvem Příběhy, písně a balady. Tento ve své době nejrozsáhlejší nahrávací projekt u nás si po letech zaslouží koncertní podobu,“ uvedl k projektu Václav Neckář.

Zdroj: Youtube

Největší měrou se na něm podle jeho slov podílel dramaturg Michael Prostějovský, skladatelé Ota Petřina s Honzou Neckářem a textaři Ladislav Kantor a Zdeněk Rytíř. „Písničky z této produkce mě provází už od 80. let a některé dokonce mnohem déle. Program doplníme i několika dalšími písněmi, bez kterých si moji fanoušci nedovedou mé koncerty představit,“ dodal.

Krušnohorským divadlem zazní písně jako Podej mi ruku a projdem Václavák, Lady Jane nebo My to spolu táhnem dál. Neckář neopomene ani hity Kdo vchází do tvých snů, má lásko, nebo Půlnoční.

Teplické divadlo zná Václav Neckář dobře. Při pobytu v lázních potěšil svojí návštěvou jeho pracovníky, se kterými zavzpomínal na to, jak tu jeho maminka pracovala jako mzdová účetní i jak si tu zazpíval s dětským sborem.

NEJKRÁSNĚJŠÍ STADION

Je také věrným fanouškem teplického fotbalu, kterému drží palce už od 60. let minulého století. „Pořád Teplice sleduji, pořád jim fandím. Několik generací teplických fotbalistů jsem znal osobně,“ svěřil se Deníku zpěvák, který pamatuje zápasy na Drožďárně a svojí návštěvou několikrát poctil i Stínadla. „To je jeden z nejkrásnějších stadionů, co znám. Z tribun se můžete dívat na hory, to jinde není,“ prohlásil.

Jan a Václav, bratři jaksepatří. A táhnou to spolu dál, jak i zpívají.
Bratři Neckářové: Náš první honorář? 150 vajec

I když i jemu léta přibývají, zůstane nezapomenutelný jako neposedný princ v Šíleně smutné princezně i svým účinkováním ve filmech Skřivánci na niti a Ostře sledované vlaky. Ve slavném oscarovém snímku Jiřího Menzela tehdy 23letý Václav Neckář ztvárnil roli železničního eléva Miloše Hrmy.

„Dostal jsem od svého tehdejšího ředitele Darka Vostřela jako dárek novelku Ostře sledované vlaky. Přečetl jsem ji za noc a moc se mi líbila. Netušil jsem, že za měsíc dostanu nabídku zúčastnit se konkurzu na roli hlavní postavy,“ zavzpomínal, jak vlastně tehdy přišel k roli Miloše Hrmy.

Neckář má ale za sebou především pestrou hudební dráhu. Vytvořil nespočet hitů, desítky studiových alb, odjel tisíce koncertů a stal se inspirací pro řadu mladých hudebníků. Jeho koncerty patří mezi nevšední hudební zážitky i dnes.

Zdroj: Youtube